Kovo 2-ąją Radviliškio r., Pavartyčių k., buvo pavogtas 2002 metais pagamintas automobilis „BMW X5“. Apie 1 val. nakties į policiją verkdama paskambino moteris ir pranešė, kad jos buvęs sugyventinis atėmė iš jos automobilio raktelius ir, sėdęs į jai priklausančią transporto priemonę, išvažiavo. Anot, pranešėjos, vyras buvo neblaivus. Pavogtą automobilį policijos pareigūnai rado tos pačios dienos vakare, o sulaikyti vagyste įtariamą vyrą prireikė dviejų parų.

„BMW X5“ paieškos Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai ėmėsi operatyviai. Buvo išnaršytos aplinkinės Radviliškio rajono vietovės, apsilankyta pas Šeduvoje gyvenančią įtariamojo motiną ir pas kitus jo pažįstamus, pas kuriuos vyras galėjo pasirodyti. Tačiau karštais pėdsakais nei įtariamojo, nei automobilio surasti nepavyko.

Apie 8 val. ryto minėtas automobilis pasirodė Kėdainiuose. Juo į Gedimino g. esančią degalinę atvažiavę vyrai įsipylė degalų už 131 eurą ir išvažiavo net ačiū nepasakę. Kai ši informacija pasiekė Kėdainių pareigūnus, jie išsiaiškino, kad automobiliu atvažiavę asmenys ne tik degalus bus pavogę, bet ir patį automobilį, kadangi duomenų bazėje pamatė, jog Radviliškio kolegos yra paskelbę šios transporto priemonės paiešką. Taigi Kėdainių rajono policijos pareigūnai pradėjo įdėmiai žvelgti į jų rajone važinėjančius „BMW X5“.

Ir tos pačios dienos vakare, apie 19 val., pavogtasis automobilis buvo pastebėtas Kėdainių rajone, Sangailų kaime. Jis su užvedimo rakteliu spynelėje stovėjo vieno namo kieme. Pareigūnų pasitikti į kiemą išėjo ten gyvenantis vyras su savo 25-erių metų sūnumi. Sūnus pripažino, kad jis pas tėvą atvažiavo šiuo automobiliu, kad automobilį vairavo pažįstamas Valdemaras, tik nežinojo pastarojo pavardės. O vairuotojo ir dar vieno jo bendrakeleivio pėdos jau buvo ataušusios – pamatę pareigūnus, jie dėjo į kojas.

Automobilio vagyste ir jo vairavimu įtariamas 26 metų asmuo kitą dieną apsireiškė Šeduvoje. Jis iš „Norfos“ prekybos centro pavogė įvairių prekių, kurių bendra vertė – 101 euras. Kadangi vyras dėl nuolatinių vagysčių darbuotojams gerai pažįstamas, tad identifikuoti jo asmenybę problemų nebuvo. Tačiau prekybos centro darbuotojai jo sulaikyti nebespėjo – šis su draugeliu, kuris taip pat parduotuvėje apsivogė, spėjo pasprukti.

Įtariamąjį Radviliškio rajono policijos pareigūnai surado ir jam antrankius uždėjo kovo 4-ąją Šeduvoje. Su Lietuvos ir užsienio teisėsauga daug ir įvairių reikalų turėjusiam vyrui dėl vagysčių iš degalinės ir parduotuvės pradėtos administracinės bylos, nes turtinė žala neviršijo 150 eurų, o dėl automobilio vagystės pradėta baudžiamoji byla. Be to, jo laukia statisfakcija su įstatymu ir dėl vasario 3 d. Šeduvoje padaryto nesunkaus sveikatos sutrikdymą, kai, užsukęs į svečius, sumušė savo draugo žmoną, ir sausio 19-ąją Kėdainiuose padaryto viešosios tvarkos pažeidimo, kai su draugeliu užpuolė ir sumušė praeivį. Dėl minėtų nusikalstamų veikų jam irgi pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją