Pasienio pareigūnai praneša, kad šeštadienio popietę iš Lietuvos per Medininkų kontrolės punktą į Baltarusiją vyko 42-ejų šios šalies piliečio vairuojamas vilkikas MAN, ant kurio buvo rusiški numeriai, su puspriekabe. Joje buvo gabenama 20 tonų riešutų.

Medininkų punkte baltarusis sėkmingai praėjo visas kontrolės procedūras ir prieš išvykdamas į savo šalį nuėjo į neapmokestinamų prekių parduotuvę. Tačiau baltarusis neįjungė vilkiko rankinio stabdžio ir dėl to dar ilgai gailėsis.

Toje vietoje, kur buvo paliktas vilkikas, yra labai nežymi nuokalnė. To užteko, kad MAN su puspriekabe pajudėtų.

Iš pradžių tuščias vilkikas kliudė prieš jį buvusio maršrutinio autobuso su baltarusiškais numeriais kampą. Pagreitį įgavęs MAN judėjo toliau ir pririedėjęs prie punktą juosiančios apsauginės tvoros ją išgriovė. Tuomet vilkikas su puspriekabe įvažiavo į prie punkto teritorijos esantį griovį ir įvirto į jį.

Iš parduotuvės išėjęs joje apsipirkęs baltarusis nustėro ir ilgai negalėjo patikėti tuo, ką išvydo atsitikus.

Laimė, kad tuo metu laisvai ridėjusio vilkiko kelyje nepasitaikė nei žmonių, nei transporto priemonių. Laimė ir tai, kad į griovį įvažiavusi transporto priemonė netrukdė eismui per Medininkų punktą. Tiesa, vilkiko ir puspriekabės ištraukimo darbai užtruko iki sekmadienio. Tam pirmiausiai reikėjo iškrauti visą puspriekabėje gabentą krovinį. Riešutai buvo perkrauti į kito atsiųsto vilkiko puspriekabę ir išgabenti į Baltarusiją.

Tik tuomet iš griovio buvo ištrauktas avariją patyręs vilkikas ir jo puspriekabė. MAN remonto darbams buvo nuvilktas atgal į Lietuvą. Neatidžiam baltarusiui vairuotojui policijos pareigūnai surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą. Žalos išieškojimą dėl išgriautos tvoros vykdys Pasienio kontrolės punktų direkcija.