Generalinės prokuratūros pranešime skelbiama, jog sulaikytas didelės vertės svetimo turto reikalavimu įtariamas 1963 m. gimęs Lietuvos pilietis.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

LNK žinių tarnybos filmuoti vaizdai

Prokurorų duomenimis, šis įvykis nesusijęs su Vilniuje surengta moterų konferencija ar kitais tautinės nesantaikos kurstymo pagrindais.

Kaip DELFI pasakojo šturmą mačiusieji Pilaitės gyventojai, „Aro“ kovotojai apsupo namą, o paskui vienu metu atakavo vieną iš antrajame aukšte esančių butų per langus ir duris.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Irmantas Mikelionis LNK „Žinioms“ sakė, kad incidentas turbūt nesusijęs su Lietuvoje vykusia aukšto lygio konferencija demokratijos klausimais, o tai buvo turtinio pobūdžio nusikaltimas.

"Nieko bendro su vakar dienos įvykiais nėra, greičiausiai tai ekonominio turtinio pobūdžio nusikaltimai", - sakė prokuroras.

Buvo skelbta, jog trečiadienio popietę keliems „Swedbank“ banko, esančio sostinės Konstitucijos prospekte, darbuotojams gavus elektroninius laiškus, įspėjančius, kad automobilių stovėjimo aikštelėje padėtas sprogmuo, iš pastato buvo evakuoti visi žmonės. DELFI žiniomis, laiško autorius, kad nesusprogdintų bombos, iš banko trečiadienio vakare pareikalavo 1 mln. eurų. Išminuotojai darbą baigė naktį - paaiškėjo, jog tai buvo gerai padaryta galingo sprogmens imitacija.

Dėkojame DELFI skaitytojai už informaciją ir nuotraukas!