Prokuratūra praneša, kad tragiška avarija įvyko šių metų sausio 13-osios pavakarę Trakų rajone, kelio Vilnius-Prienai-Marijampolė 35-ajame kilometre. Įmonei priklausantį automobilį „Citroen Berlingo“ vairavęs 63 metų vilnietis, lenkdamas krovininį automobilį su puspriekabe, išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „Fiat Doblo“, kurį vairavo 2002 m. gimęs jaunuolis.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, „Citroen“ vairuotojas, būdamas neatsargus ir neatidus, pažeidė Kelių eismo taisyklių reikalavimus, neįvertino sudėtingų meteorologinių eismo sąlygų, nepasirinko saugaus greičio ir kelio ženklo „Draudžiama lenkti transporto priemones“ galiojimo ruože lenkė krovininį automobilį. Po lenkimo nesuvaldęs automobilio, „Citroen“ vairuotojas susidūrė su priešpriešine eismo juosta nuo Vilniaus link Marijampolės važiavusiu „Fiat“ automobiliu, kuris po stipraus smūgio dar trenkėsi į krovininę transporto priemonę.

Eismo įvykio metu žuvo automobilio „Fiat“ vairuotojas ir keturi keleiviai (gimę 1983 m., 1991 m., 1993 m. ir 2003 m.). Visi jie dirbo vienoje įmonėje ir po darbo važiavo namo.


Žuvusiųjų artimieji teismui pateikė civilinius ieškinius, kurių bendra suma viršija 900 tūkst. eurų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos Nusikalstamų veikų eismo saugumui tyrimo skyriaus pareigūnai, jam vadovavo Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus (BK 281 str. 5 d.), baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus regiono apylinkės teismo Trakų rūmams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)