Kaip praneša Kauno apygardos teismas, kaltinamieji S. P., E. P., anksčiau kartą teisti kaltinamieji D. D., A. G. ir anksčiau keturis kartus teistas A. Z. nuteisti už tai, kad 2009 m. sausio 27 d. Kauno rajone tarpusavio konflikto metu, taip pat D. D. ir A. G. veikdami iš savanaudiškų paskatų, tyčia smogė ne mažiau kaip 17 kartų bei spyrė nukentėjusiajam į įvairias kūno vietas, ne mažiau kaip 19 kartų smogė bei spyrė nukentėjusiajam į galvą.

Kaltinamųjų veiksmai sukėlė nubrozdinimus, kraujosruvas įvairiose kūno vietose, šonkaulių lūžius, kraujo išsiliejimą po kietuoju galvos smegenų dangalu, difuzinį galvos smegenų sumušimą. Nuo patirtos sunkios galvos smegenų traumos nukentėjusysis mirė.

Kaltinamasis S. P., padaręs jam inkriminuojamą nusikalstamą veiką, neprisipažino ir paaiškino, kad įvykio dieną su draugais ir nukentėjusiuoju gėrė degtinę. Jis nurodė, kad jokių stumdymųsi ir muštynių nematė.

Kaltinamasis D. D. pripažino dalį kaltės ir nurodė, kad matė, kaip S. P., užpykęs dėl įžeidimo, sudavė kumščiu į veidą nukentėjusiajam, spyrė du kartus į šoną, galvą, petį, sudavė kumščiu į pilvą bei, paėmęs kėdę, smogė ja nukentėjusiajam per pečius – nugarą. Kaltinamasis paaiškino, kad jis prisivijo ir spyrė nukentėjusiajam į nugarą, kai jis ėjo namo.

Kaltinamasis A. G. pripažino dalį kaltės ir nurodė, kad 2009 m. sausio 27 d. vakarą buvo išgėręs, norėjo nusipirkti mobiliojo ryšio telefoną ir lankėsi name, kuriame įvyko nusikaltimas. Jis teigė, kad matė, kaip P. Ž., D. D. smūgiavo nukentėjusiajam į galvą, nugarą.

Kaltinamasis A. Z., padaręs jam inkriminuojamą nusikalstamą veiką, kaltu neprisipažino ir nurodė, kad 2009 m. sausio 27 d. kartu su E. P. buvo D. D. namuose, kur kartu gėrė alų ir žaidė kompiuteriu. Jis paaiškino, kad E. P. tėvas pasikvietė juos atvykti į namą, esantį Kauno rajone, kur S. P. barėsi ir stumdėsi su nukentėjusiuoju. Kaltinamasis teigė, kad matė, kaip įsiutęs S. P. sudavė kumščiu nukentėjusiajam ne mažiau kaip 5 smūgius į galvą, alkūne per nugarą, A. Z. prisipažino, kad buvo stipriai apsvaigęs nuo alkoholio ir buvo užmigęs. Kaltinamasis paaiškino, kad atsibudo nuo didelio triukšmo, nes nukentėjusysis rėkė ant S. P. ir K. P., ir tai jį suerzino, todėl spyrė nukentėjusiajam ir alkūne sudavė du kartus į nugarą.

Kaltinamasis E. P., padaręs jam inkriminuojamą nusikalstamą veiką, kaltu neprisipažino ir nurodė, kad su kaltinamuoju A. Z. ir dar vienu vaikinu įvykio vakarą gerdami alkoholinius gėrimus kaltinamojo D. D. namuose sulaukė tėčio K. P. skambučio ir nuvyko nurodytu adresu, kur jau rado nukentėjusįjį – jam iš nosies bėgo kraujas. Kaltinamasis teigė, kad jo tėvas priekaištavo nukentėjusiajam, kodėl jis su draugu padegė jo automobilį, sudavė jam rankomis bei kojomis 5-10 smūgių. E. P. prisipažino, kad pats nukentėjusiajam nesudavė, tik matė kaip S. P. ir nukentėjusysis vienas kitam sudavė 5-10 smūgių į kaklą, krūtinę.

Kauno apygardos teismas, išanalizavęs ir įvertinęs visus byloje surinktus įrodymus, įvertinęs jų patikimumą, pakankamumą, atsižvelgęs į visas svarbias aplinkybes, kaltinamuosius pripažino kaltais.

Kaltinamajam S. P. paskirta 12 metų laisvės atėmimo bausmė. Ją paskirta atlikti pataisos namuose.

Kaltinamajam D. D., kuris nusikaltimą atliko būdamas nepilnametis, paskirta 8 metų laisvės atėmimo bausmė. Prie šios laisvės atėmimo bausmės dar buvo pridėta dalis bausmės, paskirtos 2009-ųjų gruodžio 16 d. Kauno apygardos teismo nuosprendžiu, ir kaltinamajam paskirta galutinė subendrinta 10 metų laisvės atėmimo bausmė. Ją paskirta atlikti pataisos namuose.

Kaltinamajam A. G. paskirta 14 metų laisvės atėmimo bausmė. Prie šios laisvės atėmimo bausmės dar buvo pridėta dalis bausmės, paskirtos 2010-ųjų lapkričio 24 d. Marijampolės rajono apylinkės teismo nuosprendžiu, ir kaltinamajam paskirta galutinė subendrinta 15 metų laisvės atėmimo bausmė. Ją paskirta atlikti pataisos namuose.

Kaltinamajam A. Z. paskirta 11 metų laisvės atėmimo bausmė. Prie šios laisvės atėmimo bausmės dar buvo pridėta dalis bausmės, paskirtos 2010-ųjų rugsėjo 13 d. Kauno rajono apylinkės teismo nuosprendžiu, ir kaltinamajam paskirta galutinė subendrinta 11 metų laisvės atėmimo bausmė. Ją paskirta atlikti pataisos namuose.

Kaltinamajam E. P. paskirta 11 metų laisvės atėmimo bausmė. Ją taip pat paskirta atlikti pataisos namuose.

Teismas taip pat priteisė solidariai atlyginti nukentėjusiems ir civiliniams ieškovams 13 186,50 Lt turtinę ir 250 000 Lt neturtinę žalą, po 6 666,40 Lt nukentėjusiosios išlaikymui ir po 344 Lt apmokėti valstybei už teisinę pagalbą nukentėjusiesiems bei atlyginti gydymo išlaidas Valstybinei ligonių kasai prie Sveikatos apsaugos ministerijos – 3 282,90 Lt.

Šis Kauno apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.