Vyras nužudytojo broliui ir seseriai privalės atlyginti per 3 600 eurų turtinę žalą ir 20 000 eurų neturtinę žalą bei padengti 1 000 eurų advokatų atstovavimo išlaidas.

Kaltinamasis dažnai užsukdavo pas kaimyną, nes padėdavo jam buityje, pjaudavo žolę aplink Rietavo savivaldybės teritorijoje esančią sodybą. Šių metų rugsėjo 14 dieną būdamas apsvaigęs nuo alkoholio per išgertuves konflikto metu jis keturis kartus dūrė nukentėjusiajam peiliu, su kuriuo tądien buvo grybavęs, į įvairias kūno vietas. Nukentėjusysis įvykio vietoje mirė, praneša Klaipėdos apygardos teismas.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad teisiamasis visiškai pripažino savo kaltę, nors tokio poelgio motyvų ir negalėjo paaiškinti. Jo atsakomybę sunkina aplinkybė, kad nusikalto būdamas neblaivus. Pasak bylą išnagrinėjusio teismo, nors kaltinamasis ir teigė, kad visiškai pripažįsta padaręs nusikalstamą veiką, tačiau esmines įvykio aplinkybes nurodo skirtingai, nei nustatyta bylos duomenimis, be to, posėdžio metu jis neatsiprašė nukentėjusiųjų. Atsižvelgęs į šiuos motyvus ir įvertinęs kaltinamojo asmenybę, teismas skyrė vienuolikos metų laisvės atėmimo bausmę.

Nuosprendį galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.