Kaip buvo pranešta anksčiau, A. Kuznecovas žmogžudystę įvykdė naujametinę naktį afekto būsenoje, kadangi pamatė, kad nepažįstamas vyriškis laiptinėje bando išprievartauti jo aštuonmetį įsūnį.

Anot kaltinamojo, vaikas buvo sumuštas, išrengtas ir apsvaigintas. Vaiko patėvis, buvęs profesionalus boksininkas, pedofilą užmušė keliais smūgiais. Vėliau paaiškėjo, kad mirusysis yra dvidešimtmetis studentas uzbekas.

„Aš norėjau jį sulaikyti. Nežinau, kaip tai įvyko, kad aš nesusilaikiau“, - sakė A. Kuznecovas. Tyrėjai linkę juo tikėti. Nors liudininkų nėra, visi faktai patvirtina vyro istoriją. Dabar pareigūnai tikisi apklausti nukentėjusį vaiką (kol kas tą padaryti draudžia psichologai) ir tada susidaryti pilną vaizdą, tačiau jau dabar prokurorai bando sugalvoti, kaip vyrą atleisti nuo per didelės bausmės.

Kol kas Aleksandras Kuznecovas yra kaltinamas sąmoningu sunkiu kūno sužalojimu, kuris baigėsi mirtimi. Jeigu jis būtų pripažintas kaltu pagal šį straipsnį, jam grėstų kalėjimas iki dešimties metų.

„Baudžiamoji byla iškelta pagal „Tyčinis sunkus kūno sužalojimas, pasibaigęs mirtimi“ straipsnį, - teigia tyrimui vadovaujantis Pavelas Vymenecas. – Neatmetu galimybės, kad ateityje kaltinimai bus suformuluoti ne pagal tokį griežtą Baudžiamojo kodekso straipsnį“.

Teismo procesas dar tik įvyks ir kol kas nėra aišku, kokie tiksliai kaltinimai bus pateikti. Kaltinamajam padėti gali ir tai, kad anksčiau jis nebuvo trauktas baudžiamojon atsakomybėn ir tai, kad žmogžudystė greičiausiai buvo įvykdyta afekto būsenoje.

Miesto parlamentas trečiadienio posėdyje priėmė kreipimąsi į prokurorą Sergejų Zaicevą ir prašė jo atlikti išsamesnį įvykio tyrimą. Deputatai prašo tyrėjų A. Kuznecovui atlikti teisminę psichiatrinę ekspertizę.

Deputatas Viktoras Evtuchovas pažymi, kad deputatai jokiu būdu nesistengia „sutrukdyti tyrimui ar daryti jam įtaką“, tačiau, pasak jo, „ekspertizės išvados gali nulemti kaltinimų sunkumą“.