Antradienį paskelbtas nuosprendis byloje, kuri padėjo tašką kraupaus nusikaltimo istorijoje, kuri prasidėjo praėjusių metų gruodžio 9-ąją Šiaurės Anglijoje, Fleetwoodo mieste.

Tąkart Stephenas Derbyshire’as susitiko su savo buvusia mergina ir šiai priekaištavo, kad gyvena su kitu vyru.

Vėliau pastebėta, kaip jo vairuojamas automobilis sąmoningai blokuoja kelią kitai mašinai, o vairuotojams išlipus laukan Stephenas Derbyshire’as vejasi kitą vyrą su peiliu rankose, o pavijęs ima įnirtingai jį badyti. Sužeistasis, kaip netrukus paaiškėjo, buvo naujasis merginos širdies draugas Michaelis Hartas.

Šis užpuolimo metu buvo labai sunkiai sužalotas – jo galvoje, kakle ir krūtinėje suskaičiuota iš viso 16 durtinių žaizdų. Atskubėję medikai dar spėjo jį nugabenti į netoliese esančio Blackpoolo ligoninę, tačiau išgelbėti 31 metų sužeistojo nepavyko.

Įtariamasis buvo operatyviai sulaikytas.

Žmogžudystės tyrimo metu paaiškėjo, kad Stephenas Derbyshire’as buvo labai pavydus ir tiesiog negalėjo pakęsti fakto, jog jo buvusioji susitikinėja su kitu, o taip žiauriai pasielgė apakintas pavydo.

Antradienį 34 vyras išgirdo bausmę už tokį poelgį – Prestono karūnos teismo sprendimu, jis kalėjime privalės praleisti visą likusį gyvenimą. Tiesa, vyrui paliktas menkas šansas: po 20 metų bus suteikta galimybė pateikti prašymą išeiti į laisvę, tačiau ar jis bus paleistas, priklausys nuo daugelio aplinkybių.

Tiesa, net ir pati griežčiausia bausmė nenuramino velionio artimųjų.

„Šis monstras niekada nejaus to, ką jaučiame mes, nes jis neturi jausmų, nesigaili savo poelgio.

Tikimės, kad jis supus kalėjime – tai vieta, kurioje jis privalo būti.

Nėra tokio laiko tarpo, per kurį mūsų skausmas praeitų“, – po nuosprendžio paskelbimo sakė Michaelio Harto artimieji.

Tarp jų – ir moteris, kurios pavydėjo žudikas. Su ja velionis susilaukė 2 vaikų, šie liko be tėvo.