Neseniai Palangoje pavogtas Baltarusijos piliečio 38 metų Konstantino Hramadkos automobilis BMW 730D buvo surastas po poros dienų.

Tačiau tai - ne Palangos policijos pareigūnų nuopelnas. Kad pavogta mašina yra palikta netoli "Pušyno" sveikatos centro, išsiaiškino pats nukentėjusysis.

Baltarusis pareigūnams nepasakoja, kaip jam pavyko sužinoti, kur yra pavogta mašina. Vos tik ją atgavęs poilsiautojas paskubomis išrūko namo.

Tačiau automobilių vagystes tiriantys Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai numano stebuklingo mašinos atsiradimo aplinkybes. Prieš 5 metus pagamintas ir apie 93 tūkst. litų kainuojantis BMW 730D buvo apdraustas vienoje Baltarusijos draudimo kompanijoje.

Neabejojama, kad už automobilį buvo sumokėta išpirka. Neatmetama, kad tai padarė pati baltarusių draudimo kompanija.

Teigiama, jog jei pavogto automobilio savininkas nenori sumokėti vagių tarpininkui, šie susisiekia su draudimo kompanija Baltarusijoje ir pasiūlo sandėrį - sumokėti jiems mažesnę sumą negu automobilio šeimininkui draudimo išmoką.

Pasak vieno Palangoje apvogto verslininko, vagiamos būtent baltarusių mašinos, nes Baltarusijos draudimo kompanijos nėra turtingos, todėl joms toks sandėris su vagimis yra naudingas, tuo tarpu Rusijos draudimo kompanijos tokioms deryboms su nusikaltėliais ryžtasi rečiau, nes nenori pakenkti savo įvaizdžiui.