Gelbėtojai iškėlė automobilį

Ketvirtadienį gelbėtojai su įvairia įranga pradėjo automobilio iškėlimo iš Danės upės darbus. Buvo pasitelkti ne tik narai, bet ir keltuvas, transporto priemonė buvo iškelta aukštyn ratais.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informavo, kad 13.43 val. gelbėtojai gavo Karo policijos prašymą – padėti iškelti automobilį. Anot ugniagesių, apie 15 val. gelbėtojų darbai jau buvo baigti.

Paviešintas kraupus vaizdo įrašas

Socialiniame tinkle „Facebook“ žmogus pasidalino vaizdo medžiaga, kurioje matyti, kaip įvyksta nelaimė.

Vaizdo medžiaga liudininkas pasidalino ir su Delfi skaitytojais.

Kaip matoma vaizdo medžiagoje, JAV kario vairuojamas automobilis vis parieda atgal, tai pavažiuoja į priekį, galiausiai stipriau paspaudus greičio pedalą automobilis nuskrieja nuo tilto į upę.


Žuvo JAV karys

Institucijos pranešė tik apie pačią nelaimę, tačiau apie žuvusįjį informacijos neteikia.

„Tyrimą perėmė Karo policija“, – BNS ketvirtadienį sakė Klaipėdos apskrities policijos atstovė Asta Kažukauskienė.

Krašto apsaugos ministerija perdavė JAV ambasados komentarą, kuriame patvirtinta, kad žuvo Amerikos pilietis.

„Su liūdesiu patvirtiname, kad Klaipėdoje žuvo JAV pilietis. Gerbdami žuvusiojo šeimos privatumą, daugiau informacijos pateikti negalime“, – sakoma ketvirtadienį KAM išplatintame komentare.

BNS žiniomis, 30-metis JAV karys upėje rastas su civiliais rūbais. Jis buvo atvykęs iš Latvijos ten išsinuomotu automobiliu, apsistojo Klaipėdos viešbutyje.

Nelaimės metu tiltas buvo pakeltas, užtvaras nuleistas.

Nuskendęs automobilis pažymėtas plūduru

Pilies tilto (buvęs Karlo) šeimininkė – Klaipėdos miesto savivaldybės administracija. Jos atstovė spaudai Aušra Lukauskienė nenorėjo komentuoti situacijos: „Vyksta tyrimas, mes viską pasakėme Karo policijos tyrėjams. Kokiu tikslu buvo pakeltas tiltas? Jei domina daugiau detalių, atsiųskite klausimus raštu.“

Pilies tilto, kitaip nei Biržos, kur pakeliamos dvi tilto dalys, pakeliama viena, tačiau ilgesnė tilto dalis. Po 2014 m. įvykusios rekonstrukcijos tilto prieigose buvo įrengti pakeliamieji užtvarai, kurie visuomet, kai tiltas būna pakeltas, nuleidžiami.

Liudininko pateiktoje filmuotoje medžiagoje matyti, kad ties pakeltu du Dangės krantus jungiančiu tiltu automobiliai stovi ties nuleistu užtvaru. Dešinėje dega raudonos spalvos eismą draudžianti šviesoforo šviesa. Kodėl automobilio vairuotojas nusprendė važiuoti (supainiojo pedalus?), vargu ar kas nors pasakys. Įraše matyti, kad automobilis tiesiog palindo po užtvaru ir nugarmėjo į upę.

Ketvirtadienį automobilis dar buvo upės dugne. Kada jis bus iškeltas ir kas tuo turėtų rūpintis, atsakymo negauta. Įvairios institucijos šiuo metu derasi, kas atsakingas už automobilio iškėlimo darbus.

Jo nuskendimo vietą žymėjo specialus oranžinės spalvos plūduras. Retas kuris pro šalį Senosios Smiltynės perkėlos link ir atgal zujančių poilsiautojų pasuko galvą į upės vidury, kur įvyko nelaimė.

Automobilis nuvažiavo nuo tilto

Pranešama, kad liepos 28 d., apie 00 val. 45 min., Klaipėdoje, Pilies g., nuo pakeliamojo Pilies tilto nuvažiavo ir į Danės upę įkrito automobilis „VW Taigo“.

Eismo įvykio metu žuvo automobilio vairuotojas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyrius informavo, kad po vandeniu panirę narai pamatė, jog automobilyje (vairuotojo pusėje) yra negyvas 30–40 metų žmogus.

Teigiama, kad nuskendęs žmogus vyriškos lyties, jo tapatybę nustato policija. Anot ugniagesių, į upę įvažiavęs automobilis registruotas Latvijoje.

Vėliau patikslinta, jog žuvusysis yra 30-metis automobilio vairuotojas.

Gelbėtojai nelaimėlio (gim. 1992 m.) kūną ištraukė apie 2 val.

Įvykio vietoje dirbo gausios gelbėtojų ir pareigūnų pajėgos.

„Vyriškos lyties negyvas asmuo ištrauktas ir perduotas policijai. Mašina dėl tamsaus paros meto palikta, šiandien [iškėlimo – BNS] darbai vyks“, – BNS ketvirtadienio rytą sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo poskyrio vyriausiasis specialistas Igoris Voveris.

Dėl įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str. 5 d. (kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)