Prokuratūra skelbia, kad bausmę Marijampolės pataisos namuose atliekantis A. A. iš kito nuteistojo R. M. neteisėtai įgijo paketėlį, kurio viduje buvo 7 pakuotės su metadonu.

Slėptuvės televizoriuje ir pultelyje

Pareigūnai pastebėjo, jog nuteistasis laiptinėje nuo radiatoriaus pasiėmė neaiškų daiktą ir laikė jį sugniaužęs rankoje. Jiems nusivedus A. A. į kratų kambarį, nuteistasis paketėlį bandė nepastebimai įsidėti į burną, tačiau radinys atsidūrė pareigūnų rankose.

Atliekant kratą patalpose, kur gyveno A. A., buvo rasta dar 11 paketų su kvaišalais. Jie buvo slepiami nuotolinio valdymo pultelyje, o pačiame televizoriuje pareigūnai aptiko ir įvairių ryšio priemonių – interneto modemą, telefoną, SIM korteles.

Kaltę neigia

Kitas šios bylos teisiamasis – R. M., buvo kaltinamas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Nuteistasis nesutiko su jam pateiktais kaltinimais ir neprisipažino dėl narkotinių medžiagų platinimo. Abu nuteistieji laikėsi versijos, kad buvo perduota tik SIM kortelė, už kurią R. M. prašė trijų pakelių cigarečių.

Sėdės ilgai

Kauno apygardos teismas abu teisiamuosius pripažino kaltais. A. A. bausmė dėl neteisėto narkotikų laikymo ir platinimo subendrinta su anksčiau paskirtomis bausmėmis, paskirta galutinė bausmė – 15 metų laisvės atėmimo.

R. M. paskirta galutinė 17 metų laisvės atėmimo bausmė bei 10 580 eurų dydžio bauda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją