Tyrimas buvo pradėtas gavus informaciją apie darbuotojo, sulaikymo dieną dirbusio Vilniaus pataisos namuose ir buvusio bausmių vykdymo sistemos pareigūno, galimai vykdomas nusikalstamas veikas, praneša Kalėjimų departamentas.

Įtariama, kad šie asmenys, veikdami bendrininkų grupėje su kitais asmenimis, už piniginį atlygį pažadėjo kitiems asmenims gauti ir gavo suklastotus aukštąjį išsilavinimą patvirtinančius dokumentus.

Tyrimo metu, gavus informacijos apie pagamintų suklastotų dokumentų perdavimo užsakovams vietą ir laiką, rugsėjo 10 d. buvo surengta pasala, kurios metu, bendradarbiaujant su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais, su įkalčiais buvo sulaikyti įtariamieji asmenys.

Atlikus kratas įtariamųjų gyvenamosiose vietose bei naudojamose transporto priemonėse, buvo rasti suklastoti dokumentai bei kiti tyrimui reikšmingi daiktai.

Ikiteisminio tyrimo metu pranešimai apie įtarimus dėl nusikalstamų veikų padarymo įteikti 6 asmenims, jie buvo sulaikyti 48 valandoms.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.