Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, apie 2 val. 40 min., į Medininkų kelio postą iš Baltarusijos Respublikos vilkiku „Scania“ atvažiavęs Rusijos pilietis pareigūnams deklaravo vykstantis į Rusijos Kaliningrado sritį, į kur gabena pašto siuntas, praneša Muitinės kriminalinė tarnyba.

Bet muitinės pareigūnai nusprendė patikrinti šį vilkiką rentgeno kontrolės sistema. Tuomet ir paaiškėjo, kad dalis maišų, paženklintų pašto siuntų logotipais, prikimšti cigarečių kontrabandos. Iš viso maišuose buvo rasta 126 500 pakelių baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 442 750 eurai.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, o vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)