Policija praneša, kad kovo 7 d., apie 13.41 val., patruliuodami Akmenės rajone, pareigūnai pastebėjo įtarimą sukėlusį motorolerį.

Pradėjus stabdyti dviratę transporto priemonę, pastarosios vairuotojas tik dar labiau padidino greitį ir nuo pareigūnų bandė sprukti įveikęs nedidelį upelį ir pradėjęs važiuoti laukais. Tačiau bėglio kelionė ilgai netruko.

Policijos pareigūnai, palikę tarnybinį transportą ir peršokę upelį, bėgte nusivijo bandantį sprukti motorolerio vairuotoją.

Jį sulaikius paaiškėjo ir bandymo pabėgti priežastys. Motorolerį vairavęs Akmenės rajono gyventojas (gimęs 1983 m.) neturėjo teisės vairuoti, buvo neblaivus (nustatytas 0,81 promilės girtumas), o jo transporto priemonė nustatyta tvarka buvo išregistruota, jai neatlikta techninė apžiūra, nedrausta privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, nepaženklinta valstybiniu registracijos numeriu.

Be šios pažeidimų puokštės, asmuo motorolerį valdė ir nepasirūpinęs savo saugumu – neužsidėjęs šalmo.

Už aibę administracinių pažeidimų vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, jam gresia bauda, galinti siekti iki 1500 eurų.