Naktį iš gruodžio 30-osios į 31-ąją, apie 23.30 val., beveik tuščioje Ateities gatvėje pareigūnų nurodymui sustoti nepakluso automobilio „Renault Scenic“ vairuotojas. Gerai apšviestoje gatvėje policininkai spėjo pamatyti ir automobilio numerį, ir vairuotojo veidą. Bėglį akimirksniu nusivijo vienas Kelių policijos ekipažas.

Netoli tenuvažiavęs bėglys sustojo prie parduotuvės „Norfa“ esančioje aikštelėje ir bandė teigti, jog jis nevairavo, o tik sėdi automobilyje. Bet jaunas vyras (gim. 1989 m.) greitai suprato, kad nieko apgauti nepavyks ir nustojo meluoti.

Jam nustatytas vidutinis girtumas - 1,80 prom. Jam gresia bauda nuo 579 iki 868 eurų su teisės vairuoti atėmimu nuo dvejų iki trejų metų arba administracinis areštas nuo 10 iki 30 parų su teisės vairuoti atėmimu nuo dvejų iki trejų metų. Jei jis būtų įkliuvęs sausio 1-ąją, kai jau galios naujos bausmės už vairavimą girtam, grėstų ne tik teisės vairuoti netekimas daugybei metų, bet ir laisvės atėmimas. Nuo sausio 1-osios girtiems vairuotojams (nuo 1,50 prom.) gresia baudžiamoji, o ne administracinė atsakomybė: kelių tūkstančių eurų bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 1 metų ir teisės vairuoti atėmimas iki 10 metų.

Paaiškėjo, kad penktadienio vakarą šis vairuotojas su žmona buvo įmonės, kurioje jis dirba, šventiniame vakarėlyje. Pora jau ketino važiuoti namo, abu susėdo į automobilį (blaivi žmona prie vairo), bet vyras įjungė grotuvą dideliu garsu. Moteriai tai nepatiko, tačiau vyras sumažinti garso nepanoro, pora dėl to susipyko ir žmona išlipo iš automobilio. O vyras staiga sėdo prie vairo ir nuvažiavo. Žmona iš paskos važiavo taksi automobiliu.

Kai policija jį pagavo, jis buvo jau visai netoli savo namų.