Pirmasis be teisių įkliuvęs vairuotojas nudžiugo, kad jį parodys DELFI. Kitas prisipažino važiavęs pas žmoną iš draugės, tik buvo tiek prisivaišinęs, kad net sunkiai paėjo.

Automobilio „Mazda“ vairuotoją patruliai pričiupo apie 1 val. nakties visai netoli Žaliojo tilto, Kalvarijų gatvėje. Vairuotojo pažymėjimo neturintis ir niekada nė neturėjęs vairuotojas per savo „vairavimo karjerą“ baustas, kiek pats pamena, 7 kartus.

„Laba norisi vairuoti, bet vis negaliu išsilaikyti teisių, va, vis policija sutrukdo“, – šypsodamasis pasakojo jaunas vyras.

Gavęs baudą už vairavimą neturint vairuotojo pažymėjimo, pagal įstatymus, žmogus metus negali laikyti vairuotojo pažymėjimo egzamino. Tačiau išlaukti ramiai metus nevairavęs vaikinas sako niekaip negalintis.

„Mane tikrai parodys portale DELFI? – pozuodamas prie vairuoto automobilio „Mazda“ linksmai klausinėjo vaikinas ir prisipažino. – Automobilį ketinu parduoti“.

Tik neaišku, ar pavyks ištverti metus nevairuojant. Vaikinas neprarado geros nuotaikos ir linksmai pasakojo, kad vis tenka susirinkti baudas, nes vairuoti smagu. Dviračio vairuoti nenorintis, juk žiemą, net jei nėra sniego, vis tiek smagiau automobilyje. O dar muziką galia jame garsiai leist.

„Net BMW nutyla, kai paleidžiu garsiai“, – ir pasiūlė čia pat vietoje pademonstruoti garso galimybes, tačiau pareigūnai jam priminė, kad jau naktis ir aplinkui žmonės miega. Jis pritarė, kad pareigūnai teisūs ir bent jau parodė, kokio dydžio garso kolonėlę vežiojasi.

Vaikino gelbėti atvykęs bičiulis nebuvo toks linksmas, jis atokiai palaukė, kol policija surašys protokolą ir nusivežė naktį ramiai miegoti neleidusį draugą.

Kol patruliai dirbo Kalvarijų gatvėje su automobilio „Mazda“ vairuotoju, kiti jau turėjo veiklos Nemenčinės plente – įkliuvo automobilio „Renault“ vairuotojas, kuris važiavo labai įtartinai. Sustabdę vairuotoją pareigūnai jau neabejojo, kad prie vairo sėdęs vyras girtas – tvoskė alkoholiu ir sunkiai orientavosi, kas aplinkui vyksta.

Nedidukas automobilis nelabai tiko vyrui – jis buvo puoštas rožiniais gėlių ornamentais. Vairuotojas prisipažino, kad automobilis žmonos. Paaiškėjo, kad vairuotojo pažymėjimo vyras nė neturi. Patikrinus alkoholio matuokliu, „Renault“ automobilį vairavusiam vyrui nustatytas 1,81 prom. girtumas.

„Viskas normaliai, aš ne girtas, viskas gerai“, – sunkiai pralemeno vyras.

Apžiūrėję automobilio saloną, pareigūnai rado porą peilių. Vyras bandė aiškinti, kad juos vežė galąsti ir važiavo pas žmoną namo iš draugės. Tik kone kas minutę vyrui vis sunkiau sekėsi kalbėti. Vaikščioti jam taip pat buvo sunkoka, o kol pareigūnai surašė protokolą ir atvyko iškviestas autovežis, vyrukas sugebėjo užmigti prie vairo.

Ir sau, ir žmonai dėl neatsakingo elgesio problemų pridariusio vyro laukia teismas.

Transporto priemonių vairavimas, esant vairuotojams neblaiviems, kai nustatomas vidutinis (nuo 1,51 iki 2,5 promilės) arba sunkus (nuo 2,51 promilės ir daugiau) neblaivumo laipsnis, užtraukia baudą vairuotojams nuo penkių šimtų septyniasdešimt devynių iki aštuonių šimtų šešiasdešimt aštuonių eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų arba administracinį areštą nuo dešimties iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

Neblaivūs vairuotojai, neturintys teisės vairuoti, baudžiami bauda nuo 1158 iki 1448 eurų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo arba administraciniu areštu nuo dvidešimties iki trisdešimties parų su transporto priemonės konfiskavimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)