Dėl dvigubos žmogžudystės 20 metų laisvės atėmimo bausme nuteistas N. Kalaušis taip pat teismo prašė jam dar labiau sušvelninti bausmę, bet ir šis prašymas nebuvo patenkintas.

Vis dėlto, pasak teismo atstovės Vilmos Budėnienės, teisėjų kolegija pakeitė nuosprendį, konstatuodama, kad nužudymo metu nužudytoji V. Stankutė nebuvo bejėgiškos būklės.

Pasak teismo, nors nukentėjusioji įvykio metu buvo apsvaigusi, bet tai nereiškia, jog dėl to ji buvo bejėgiškos būsenos. Tokią išvadą apeliacinės instancijos teismo teisėjų kolegija padarė įvertinusi bylos aplinkybes ir ekspertų paaiškinimus teisme. Tuo pačiu teisėjų kolegija nurodė, kad ši aplinkybė neturi įtakos bausmės dydžiui.

Anot teismo, N. Kalaušis pirmuosius 5 metus turi praleisti Lukiškių kalėjime, o kitus – pataisos namuose. Be to, jis privalės sumokėti 165 tūkst. Eur neturtinės ir 4 tūkst. Eur turtinės žalos atlyginimą.

Nužudymo byla teisme buvo išnagrinėta neviešuose posėdžiuose. Lietuvos apeliacinio teismo paskelbta nutartis įsiteisėjo iš karto nuo jos paskelbimo, nors ją dar bus galima skųsti kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Daugybę kartų teistas N. Kalaušis kraupų nusikaltimą įvykdė 2014 metų naktį į gruodžio 27-ąją – tuomet Giraitėje (Kauno r.) rasti 31 metų žurnalistės V. Stankutės ir jos draugo G. Pavasario palaikai. N. Kalaušis buvo sulaikytas kitą dieną po įvykio.

Vyras teisinosi, kad baisų nusikaltimą įvykdė apimtas pavydo.

Tuo metu nužudytosios V. Stankutės sesuo L. Stankutė anksčiau yra sakiusi, kad sesuo kurį laiką bandė nutraukti ryšius su ūmaus būdo N. Kalaušiu, tačiau nuolat sulaukė grasinimų.

Teigiama, kad N. Kalaušis grasino susidoroti, padegti namus, į kuriuos jį gyventi priėmė V. Stankutė ir kuriuose ji vėliau buvo nužudyta. Kuomet galiausiai žurnalistė vyrą išprašė iš namų, šis savo žiaurius grasinimus įvykdė.