Šeštadienį paryčiais Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Vištyčio užkardos pasieniečiai gavo Vilkaviškio rajono policijos pareigūnų prašymą nuvykti į vieną iš Vilkaviškio rajono Vištyčio miestelio gatvių. Būta informacijos, kad ten įvyko avarija.

Sieną su Rusija saugantys Vištyčio pasieniečiai netrukus jau buvo nurodytoje vietoje. VSAT pareigūnai čia išvydo į elektros stulpą atsitrenkusį automobilį „Opel Corsa“. Smūgio, matyt, būta stipraus, nes nuo jo stulpas palinko, o mašina buvo smarkiai sudaužyta.

Vairuotojo vietoje pasieniečiai rado vyrą, kaip vėliau paaiškėjo, 21-erių Vilkaviškio rajono gyventoją. Nuo jo sklido alkoholio kvapas. Vėliau vairuotojui buvo nustatytas vidutinis girtumas. Vištyčio užkardos pareigūnai iškvietė greitąją medicinos pagalbą, nes vyrui avarijos metu buvo prakirsta galva.

Kai atvyko medikai ir šį įvykį toliau tiriantys Vilkaviškio rajono policininkai, Vištyčio pasieniečiai grįžo tęsti tarnybos saugant sieną su Rusija.

Dar vieną neblaivų vairuotoją sulaikė VSAT Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pasieniečiai. Sekmadienio naktį jie patruliavo pasienio su Baltarusija ruože netoli Vilniaus rajono Šumsko kaimo. Staiga tamsoje VSAT pareigūnai išgirdo stabdomo automobilio padangų žviegimą ir duslų trenksmo garsą. Pasieniečių patruliai nuskubėjo šių garsų kryptimi.

Netoliese einančiame kelyje Kalveliai-Šumskas, Šumsko kaimo prieigose, VSAT pareigūnai pamatė į griovį nulėkusį ir apvirtusį automobilį „Mercedes Benz 300“. Šalia jo stoviniavo, kaip vėliau paaiškėjo, vairuotojas ir atskubėję vietos gyventojai. 25-erių Šumsko gyventojas, nuo kurio tvoskė alkoholiu, pasieniečiams prisipažino vairavęs ir nesuvaldęs automobilio, todėl įlėkęs į griovį. Didesnių sužalojimų jis nepatyrė ir atsisakė pasieniečių iškviestų medikų pagalbos.

VSAT pareigūnai iškvietė ir Vilniaus rajono policininkus, kurie vairuotojui nustatė 1,70 promilės girtumą. Beje, šiam Šumsko gyventojui vairuotojo pažymėjimas jau buvo atimtas anksčiau. Įvykį tiria Vilniaus rajono policija.