Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Vištyčio užkardos pareigūnai tarnybiniu visureigiu vyko link sienos su Rusija Vilkaviškio rajono žvyrkeliu Lankupka – Pavištytis. Netoli Norvydų kaimo jie pastebėjo, kad iš priešais važiavusio ir sustojusio automobilio „Ford Explorer“ išlipo žmogus. Jis iškart nėrė į čia pat esantį mišką, praneša VSAT.

„Ford Explorer“ vairuotojas, išvydęs priešais artėjantį VSAT visureigį, pradėjo važiuoti didindamas greitį ir taranavo pasieniečių automobilio priekinę kairiąją pusę. Po susidūrimo „Ford Explorer“ nulėkė Lankupkos kaimo link. Įsitikinę, kad po susidūrimo „Mitsubishi Pajero“ gali važiuoti, VSAT pareigūnai apsuko visureigį ir pradėjo vytis bėglį.

Pavažiavę apie 400 metrų Vištyčio užkardos pasieniečiai tolėliau pamatė ant stogo apvirtusį „Ford Explorer“. Kaip tik tuo metu, įtariama, jo vairuotojas įlipo į privažiavusį automobilį „Volkswagen Golf“, kuris dideliu greičiu nurūko priešingon pusėn. Prie apvirtusio visureigio privažiavę pasieniečiai daugiau asmenų jame nerado, tačiau „Ford Explorer“ aptiko 15 dėžių, iš viso 7500 pakelių, cigarečių „Viceroy“ su rusiškomis banderolėmis.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vykdoma asmenų, vairavusių „Ford Explorer“ ir „Volkswagen Golf“, paieška.

Kadangi tarnybinis pasieniečių „Mitsubishi Pajero“ buvo apdraustas KASKO draudimu, susidūrimo metu visureigiui padaryta žala bus padengta draudimo bendrovės.