Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos pareigūnai ties Jurbarko rajono Pagulbinių kaimu pastebėjo įtartiną automobilį „Subaru Legacy“, išjungtomis šviesomis važiuojantį Nemuno link.

Pasieniečių stabdomas automobilio vairuotojas, kaip dažnai nutinka prie sienos su Rusija, nepakluso reikalavimui sustoti ir dideliu greičiu nuvažiavo į Lietuvos teritorijos gilumą. Bėglį stabdęs Viešvilės užkardos pareigūnas į viršų iššovė tris įspėjamuosius šūvius iš pistoleto. Automobilį vairavęs asmuo ir toliau ignoravo pareigūnų reikalavimus sustoti, todėl pasienietis penkis kartus šovė į automobilio ratus.

Tarnybiniu pasieniečių visureigiu persekiojamas „Subaru Legacy“ nuvažiavo maždaug pusantro kilometro nuo stabdymo vietos ir įlėkė į Nemuno senvagę. Iš vandens semiamos mašinos išsikapanojęs vairuotojas perplaukė į kitą krantą ir pasislėpė netoliese esančiame miške.

VSAT pareigūnai apžiūrėjo apsemtą ir likimo valiai paliktą automobilį. Buvo matyti, kad jis paruoštas neteisėtam kroviniui gabenti: iš salono išimtos keleivių sėdynės, užtamsinti galiniai langai, nuimti valstybiniai registracijos numeriai.

Transporto priemonę VSAT pareigūnams iš Nemuno senvagės pavyko išvilkti tik į pagalbą pasitelkus galingą traktorių. „Subaru“ laikinai saugoma Viešvilės užkardoje.