Pasienio vietovę iš bokšto Šilutės rajono Šilininkų kaime stebėję Vileikių užkardos pasieniečiai ties Veržės ir Nemuno upių santaka pamatė du įtartinus automobilius – „Toyota Previa“ ir kontrabandininkų ypač mėgiamą „Subaru Legacy“.

Patikrinti automobilių buvo pasiųstas Vileikių užkardos pasieniečių ir operatyvininkų ekipažas. Ties Šilininkų kaimu pastebėję artėjantį pasieniečių visureigį, abu automobiliai staiga padidino greitį ir vietiniais žvyrkeliais ir miško keliais nudūmė Tauragės rajono link.

Daugiau nei pusšimtį kilometrų užsitęsusių gaudynių metu abu automobiliai, pasak, juos persekiojusių pareigūnų, milžinišku greičiu lėkė nepaisydami kelio nelygumų pavojingai manevruodami. Ypač pavojingai nemažindami greičio jie įveikdavo posūkius.

Apie bėglius Vileikių užkardos pareigūnai pranešė kolegoms iš kaimyninės Pagėgių užkardos. Iš čia priešpriešais sprunkantiems automobiliams taip pat išvyko pasieniečių ekipažas. Gaudynių metu kontrabandininkams kartais pavykdavo šiek tiek nutolti nuo juos persekiojusio pasieniečių visureigio „Land Rover“.

Tauragės rajone ties Sungailiškių kaimu abu automobiliai nėrė į miško masyvą ir pamėgino nuo pareigūnų atitrūkti painiais miško keliukais.

Bėglius persekioję pasieniečiai netrukus abu automobilius išvydo išvažiavusius iš miško ir įklimpusius Jūros upėje. Daugiau nei 60 kilometrų sprukę kontrabandininkai automobiliais mėgino pervažiuoti vasarą atsirandančią brastą Jūros upėje, tačiau dėl pakilusio vandens lygio čia įklimpo iki pat langų.

Juos vairavusių asmenų aplink nebuvo matyti.

Apsemtus automobilius ištraukė į įvykio vietą atvykę ugniagesiai.

Paaiškėjo, kad automobiliu „Toyota Previa“ gabentos 38 dėžės kontrabandinių cigarečių „Saint George Lights“, automobilyje „Subaru Legacy“ rastos dar 2 dėžės tokių pačių cigarečių. Iš viso aptikta 20 tūkstančių rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais pažymėtų cigarečių pakelių. Jie ir automobiliai laikinai saugomi VSAT Pagėgių rinktinėje.