Vėlų antradienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnai pasalos metu ties Šakių rajone esančiu Slavikų kaimu pastebėjo du įtartinus asmenis su nešuliais. Slavikai yra prie pat sienos su Rusija.

Nešikai, manoma, išvydę VSAT pareigūnus, metė krovinį ir ėmė bėgti. Pažeidėjų paieškai buvo iškviesti kinologai su tarnybiniais šunimis.

Įvykio vietoje rasti 6 polietileno plėvele aptraukti ryšuliai, kuriuose buvo 3000 pakelių cigarečių „Korona Slim 100“ ir „NZ Gold“ be banderolių. Nuo čia bėglių paiešką pradėjęs Rociškių užkardos kinologas su tarnybiniu belgų aviganiu Džinu netrukus rado įtartiną kuprinę, o vėliau susekė vieną bėglį. Jis tūnojo šlaite prie Siesarties upės kranto. Nuo čia iki sienos su Rusija - pusė kilometro. Nustatyta, kad sulaikytasis yra 21-erių Jurbarko rajono gyventojas. Kito asmens sulaikyti nepavyko.

Sulaikymo vietoje pasieniečiai, be rūkalų, dar rado 2 kalnų dviračius.

Kontrabandininkui VSAT pareigūnai už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinę teiseną. Po apklausos vyras paleistas.

Cigaretės bei dviračiai saugomi Pagėgių pasienio rinktinėje.