VSAT praneša, kad pirmadienį Pagėgių pasienio rinktinės Kybartų pasienio užkardos pareigūnai Kybartų punkte tikrino iš Lietuvos į Rusijos Kaliningrado sritį vykusio automobilio „Renault Fluence“ ir jį vairavusio 34 metų Ukrainos piliečio dokumentus. Mašina buvo pažymėta ukrainietiškais numeriais.

Ja taip pat vyko 52-ejų Ukrainos pilietė, vairuotojo mama. VSAT pareigūnams vyras pateikė tvarkingus automobilio ir tapatybės dokumentus, tačiau užsieniečio turėtas vairuotojo pažymėjimas pasieniečiams iškart sukėlė įtarimų. VSAT pareigūnai nustatė, kad Ukrainos piliečio pateiktas dokumentas, įtariama, yra klastotė.

Pasieniečiai vyro paprašė išlipti iš „Renault Fluence“, tačiau keleivė to padaryti neleido. Ji iš vidaus užrakino automobilio dureles, apglėbė vairuotoją ir jo nepaleido taip trukdydama VSAT pareigūnams sulaikyti nusikalstamos veikos padarymu įtariamą asmenį.

Pasieniečiai jėgos nusprendė nenaudoti. Jie per uždarytą langą įkalbinėjo susijaudinusią mamą atidaryti dureles ir paleisti sūnų, kad būtų išvengta didesnių problemų. Maždaug po 15 minučių įkalbinėjimo moteris taip ir padarė, o VSAT pareigūnai vyrą sulaikė.

Dėl dokumento suklastojimo ir disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą ukrainiečiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Po apklausos vairuotoją VSAT pareigūnai uždarė į areštinę.

Keleivei ukrainietei už statutinio valstybės tarnautojo teisėto nurodymo nevykdymą skirta 90 eurų administracinė bauda. Atlikus visus formalumus užsienietė paleista.