Pirmame vaizdo įraše matomi trys asmenys eina Baltarusijos pusėje už kelių šimtų metrų nuo sienos su Lietuva.

Antroje įrašo dalyje ant kelio matomi migrantai buvo maždaug už 20 metrų nuo Lietuvos sienos. Aišku, pamatę sraigtasparnį jie suprato, kad yra susekti, todėl ten pastoviniavę, pagulinėję ir pailsėję vėliau pasišalino į Baltarusijos gilumą, praneša VSAT.


Šiais užfiksuotais atvejais į Lietuvą patekti nebuvo bandoma, tačiau tokios vadinamosios aktyvios judančios grupės po tam tikro laiko vėl gali grįžti prie Lietuvos sienos.

Kaip pasakojo VSAT atstovas Giedrius Mišutis, užfiksuoti vaizdai – gana tipinės grupės, nuolat judančios prie Baltarusijos sienos.

„Tai žmonės, kurių tikslas, galima beveik neabejoti, kirsti sieną su Baltarusija ir per Lietuvą patekti į Vakarų Europą“, - sakė jis.

Negalima atmesti, kad šie žmonės jau yra patekę į Lietuvą, tačiau pasieniečių buvo grąžinti atgal ten, iš kur atėję, o dabar toliau sukiojasi prie sienos laukdami dar vieno šanso.

„Būna asmenų, kurie bando ne po vieną kartą kirsti sieną. Būna tokių, kurie bando patekti į Lenkiją, ten jų neįleidžia, tada jie juda palei sieną ir bando į Lietuvą įeiti arba atvirkščiai“, - pasakojo VSAT atstovas.

Pašnekovo tvirtinimu, tokios grupės nėra laikomos kaip užstrigusios Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje.

„Įstrigusių grupių nėra jau gerą mėnesį ar gal net galbūt daugiau. Paskutinį kartą prie sienos sėdėjo 9 asmenys ir beveik savaitę jie ten praleido. Nei ten, nei ten jie nėjo. Po to laiko užstrigusių, sėdinčių ant sienos linijos grupių nebuvo“, - sakė G. Mišutis.

Kiek migrantų šiuo metu sukiojasi prie sienos, tiksliai pasakyti, anot VSAT atstovo, beveik neįmanoma. Nemaža dalis jų glaudžiasi miškuose, todėl pastebėti juos sudėtinga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)