Ketvirtadienio vakarą Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai Nemune, Druskininkų savivaldybės Lipliūnų kaimo ribose, pastebėjo plaukiantį įtartiną objektą. Jį pasieniečiai išgriebė iš upės.

Paaiškėjo, kad į polietileną supakuotoje siuntoje buvo 1200 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Baltarusijos pusėje krovinį į vandenį nuleidę kontrabandininkai prie cigarečių dėžių pritvirtino dvi plastikines voneles ir pripylė į jas smėlio. Tai padaryta, kad krovinys, nugrimzdęs į vandenį, būtų nepastebimas nuo kranto.

Prie siuntos buvo pritvirtintas ir GPS įrenginys. Baltarusiai pasirinko ne įprastą GPS, o skirtą gyvūnams. Jų šeimininkai tokius prietaisus naudoja stebėti augintinių judėjimo maršrutą ir ieškodami pasiklydusio augintinio.

Kontrabandininkams šis GPS buvo reikalingas srovės plukdomoms cigaretėms sekti.

Prie krovinio jie pritaisė ir nuotolinį durų skambutį. Taip apsidraudžiama nuo atvejų, jei GPS nustotų veikti. Tuomet kontrabandininkų bendrininkai, eidami krantu, spaudo skambučio mygtuką. Išgirdę skambutį, suranda krovinį ir skubiai gabena į Lietuvos gilumą.

Šiemet Druskininkų pasieniečiai perėmė 44-ias cigarečių siuntas, kontrabandininkų paleistas Nemunu į Lietuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją