Antradienio naktį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai Medininkų PKP patikrino iš Lietuvos vykusio krovininio automobilio MAN su puspriekabe „Krone“ dokumentus.

Transporto priemonę su Uzbekijos valstybinio numerio ženklais vairavo 36-erių šios šalies pilietis. Į Baltarusiją puspriekabėje jis gabeno keturis naudotus automobilius.

VSAT pareigūnams įtarimų sukėlė trijų iš jų – 2019-ųjų „Toyota RAV 4“ belgiškais registracijos numeriais, 2018-ųjų „Lexus RH450“ amerikietiškais numeriais ir 2019-ųjų laidos „Land Rover Rangerover Sport“, registruoto Vokietijoje, – registracijos liudijimai. Pirminiais duomenimis, šių visureigių registracijos liudijimai – visiškos klastotės.

Maža to, automobilio „Land Rover Rangerover Sport“ registracijos liudijimo kaip pavogto nuo praėjusių metų sausio vidurio ieško Vokietijos teisėsauga. Automobilius gabenęs uzbekas paaiškino, kad Kaune pakrautus visureigius jis turėjęs nuvežti į Uzbekistaną.

Vilniaus pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo bei antspaudo, spaudo ar dokumento pagrobimo arba jo panaudojimo pradėti ikiteisminiai tyrimai. Griežčiausia bausmė už šiuos nusikaltimus – laisvės atėmimas iki 6 metų.

Sulaikyti automobiliai saugomi Vilniaus pasienio rinktinėje. Uzbekijos pilietis po apklausos paleistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją