Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad pirmadienį Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir VSAT Specialiosios paskirties skyriaus pareigūnai patikrinti sustabdė mikroautobusą „VW Transporter“. Automobilį lietuviškais numeriais vairavo 51-erių Kėdainių rajono gyventojas.

Atlikę kratas mikroautobuse ir netoli esančioje sodyboje, iš kurios ir pastebėjo išvažiuojantį folksvageną, pasieniečiai aptiko 4 649 pakelius cigarečių „Prince Road“, „NZ Gold Compakt“, „NZ Gold“ be banderolių ir 1 291 pakelį cigarečių „NZ Gold Compakt“ ir „NZ Gold“ su baltarusiškais akcizo ženklais. Per šią operaciją iš viso sulaikyta 5 940 pakelių baltarusiškų rūkalų.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Kėdainių rajono gyventojas atsidūrė Vileikių pasienio užkardos laikino sulaikymo patalpoje. Jam gresia bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją