Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad pirmadienį, vėlai vakare, Pakrančių apsaugos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai vienoje Panevėžio gatvėje, aikštelėje prie gyvenamojo namo, norėjo patikrinti mikroautobusą „Nissan Primastar“ su angliškais numeriais.

Prie jo vairo sėdėjęs ir važiuoti ketinęs vyras pasieniečių nurodymams nepakluso. Iššokęs iš automobilio jis bandė pabėgti.

Sulaikomas vyras priešinosi, todėl VSAT pareigūnai buvo priversti panaudoti kovinius savigynos veiksmus ir bėglį surakinti antrankiais. Patikrinimo metu paaiškėjo, kad vyras turėjo penkiais šoviniais užtaisytą revolverį. Pasieniečiai išsiaiškino, kad sulaikytasis yra 29-erių Panevėžio gyventojas, neturintis leidimo ginklui.

Mikroautobuse dar buvo 26-erių panevėžietis.

„Nissan Primastar“ pasieniečiai nugabeno į Šiauliuose įsikūrusią Zoknių užkardą. Automobilyje pasieniečiai rado penkis „Honda“ ir vieną „Suzuki“ motorinius laivų variklius, įtariama, pavogtus Skandinavijoje.
Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo bei dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Abu panevėžiečius VSAT pareigūnai uždarė į areštinę. Varikliai, revolveris ir automobilis „Nissan Primastar“ saugomi Zoknių užkardoje.