Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties komandos pareigūnai Kauno rajone, Karmėlavos seniūnijoje esančio Biruliškių kaimo garažų masyve, surengė operaciją.

Jos metu ten buvo sulaikytas 42-ejų Kauno gyventojas.ž, praneša pasieniečiai.

Pagėgių kriminalistai viename garaže bei jo rūsyje rado 12 574 įvairių rūšių cigarečių pakelius su baltarusiškomis banderolėmis ir 2100 įvairių rūšių cigarečių pakelių be banderolių. Ten pat pareigūnai aptiko 314-a litro talpos, įtariama, nelegalaus alkoholio butelių ir 26-ias plastikines 5 litrų talpas su, įtariama, spiritu.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir dėl neteisėto alkoholio laikymo, gabenimo ar realizavimo VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Sulaikytą kaunietį pasieniečiai tą pačią dieną uždarė į areštinę. Rūkalai ir alkoholis saugomi VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje.

Šiemet tai buvo jau ketvirta panaši Pagėgių pasienio rinktinės kriminalistų operacija Kauno regione. Tokių reidų metu čia pasieniečiai demaskavo vietas, kuriose buvo dideli nelegalių akcizinių prekių kiekiai.