Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ruslanas Ušinskas. Tyrimą šioje byloje atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Labai didelis kiekis narkotikų

Bylos duomenimis, A. D. keliuose savo nuomojamuose butuose Klaipėdoje laikė labai didelį kiekį narkotinių ir psichotropinių medžiagų. Butuose atliktų kratų metu įvairiose talpose – puodeliuose, puoduose, kibiruose – rasta daugiau nei 11 kg kanapių, beveik 1,5 kg kokaino, daugiau nei 400 g kanapių dervos, taip pat rasta psichotropinių medžiagų MDMA, LSD, psilocino bei kt.

Atliktų kratų metu iš viso rasta net 10 skirtingų rūšių kvaišalų bei daugiau nei 26 tūkst. eurų grynųjų pinigų. Šiuo kvaišalus A. D. Klaipėdos mieste platino kitiems asmenims.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti nuteistas ir iš A. D. kokaino įsigijęs G. G. Nustatyta, kad jis šią narkotinę medžiagą taip pat platino – jo pirkėju tapo trečiasis bylos nuteistasis Š. R. Pastarasis, tęsdamas šią kvaišalų platinimo grandinę, dalį iš G. G. įsigytų narkotinių medžiagų pardavė E. J.

Skirtos bausmės

2022 metų gruodį paskelbtu Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžiu A. D. už jam inkriminuotas nusikalstamas veikas paskirta 10-ies metų laisvės atėmimo bausmė. Iš jo taip pat konfiskuoti 26 455 eurai ir automobilis „Mazda CX5“.

G. G. ir Š. R. teismas skyrė laisvės atėmimą dvejiems metams. Iš Š. R. konfiskuoti 184 eurai. Ketvirtasis bylos nuteistasis E. J. pripažintas kaltu dėl neteisėto narkotinių medžiagų įsigijimo be tikslo jas platinti. Jis, teismo sprendimu, nuo baudžiamosios atsakomybės atleistas pagal laidavimą.

Tokį teismo sprendimą nuteistieji A. D., G. G. ir Š. R. apskundė apeliacine tvarka, tačiau Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija apeliacinius skundus atmetė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją