Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Klaipėdos rajono gyventojos namuose lankėsi ne tik medikai, bet ir policininkai. Pirmieji bandė padėti sunegalavusiai moteriai, o pareigūnai aiškinosi, kiek promilių pripūs neblaivi GMP brigados darbuotoja.

Daugmantų kaime (apie 8 kilometrai į pietus nuo Priekulės) gyvenanti 44 metų moteris blogai pasijuto trečiadienio vakarą. Supratusi, kad iki ryto neiškentės, paprašė medikų pagalbos.

GMP brigada iš Priekulės atvyko likus 20 minučių iki vidurnakčio. Jos darbuotojams įžengus į sunegalavusios moters namus, ši suprato, jog atvykusiai medikei savęs apžiūrėti neleis.

GMP darbuotoja buvo akivaizdžiai neblaivi, nuo jos sklido alkoholio kvapas.

Įtarimų galutinai neliko, kai ji sunegalavusiai moteriai bandė suleisti vaistus.

Lygiai vidurnaktį Daugmantų gyventojai surinko bendrosios pagalbos telefono numerį 112 ir informacija apie įvykį pasiekė Klaipėdos apskrities VPK.

Į minėtą kaimą pasiųstas pareigūnų ekipažas. Įtarimai pasitvirtino su kaupu. Policininkai vietoje patikrino 50-metės GMP brigados darbuotojos blaivumą.

Moteriai nustatytas sunkus girtumo laipsnis.

GMP medikei papūtus, alkotesterio ekrane pasirodė gana įspūdingi skaičiai - net 3,57 alkoholio promilės.

Girta medikė nušalinta nuo darbo. Ligonei į pagalbą iškviesta GMP brigada iš Klaipėdos.

Klaipėdos rajono savivaldybės Gargždų pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausiasis gydytojas Petras Serapinas neslėpė, kad neblaivi darbe įkliuvo centro GMP skyriaus medikė. Ir tai kolegų labai nenustebino.

Iš visų darbuotojų didžiausia rizika ir buvo dėl šios medikės. Ji ir anksčiau įtarta alkoholio vartojimu. Todėl buvo stebima. Paskutinius kelis mėnesius nieko įtartino bent darbe nepastebėta. Kas buvo namuose, mes nežinome.

Kartu su ja į iškvietimą vykęs vairuotojas buvo blaivus. Jis tikina nesupratęs, kad kolegė yra neblaivi.

Moteris dirbo visą dieną, buvo stebima, bet niekam jokių įtarimų nekilo. Greičiausiai viskas įvyko prieš paskutinį iškvietimą", - sakė P. Serapinas.

Gargždų ir Priekulės postuose budinti medikė Gargždų pirminės sveikatos priežiūros centre dirba daugybę metų, nuo pat mokslų baigimo. Vadovybė ir kolegos ją vertina kaip patyrusią darbuotoją ir gerą žmogų.

Tačiau tai nuo griežtos bausmės medikę greičiausiai vargu ar apsaugos.

„Ji nušalinta nuo darbo ir artimiausiu metu bus priimtas sprendimas. Darbuotojos elgesį įvertinsime sulaukę jos pasiaiškinimo. Tikriausiai teks atsisveikinti“, - liūdnai konstatavo P. Serapinas.

„Vakarų ekspreso“ duomenimis, dėl alkoholio vartojimo ši medikė jau buvo priversta išeiti iš darbo šalių susitarimu. Atgal priimta tik prieš penkis mėnesius.