Vyrai vyko Vokietijoje nuomotu automobiliu, kuriuo negalima važiuoti į Lietuvą. Vieno sulaikytojo paiešką buvo paskelbusi Panevėžio policija.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad pirmadienį Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė iš Lenkijos ką tik įvažiavusį lengvąjį automobilį „Volkswagen Passat“ vokiškais valstybiniais registracijos numeriais.

Vokiškai nuomos kompanijai priklausančią mašiną vairavęs 27 metų Panevėžio gyventojas VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens dokumentus. Tačiau vyro duomenis informacinėse bazėse tikrinę pasieniečiai išsiaiškino, kad jis yra ieškomas Panevėžio policijos kaip asmuo, vengiantis administracinės atsakomybės.

Kartu vykusio 23 metų panevėžiečio dokumentai buvo tvarkingi. Pasieniečius atliko abiejų vyrų apžiūras ir aptiko, kad jie turi paketus. Juose buvo daugiau nei pusšimtis įvairių geltono metalo juvelyrinių dirbinių – auskarų, apyrankių, karolių, grandinėlių, laikrodžių, žiedų, juostelių ir pan.

Abu vyrai nesugebėjo paaiškinti, kur ir kokiomis aplinkybėmis gavo šiuos dirbinius. Įtariama, kad jie gali būti vogti.

Pasieniečiai panevėžiečius sulaikė, uždarė į areštinę ir dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Juvelyriniai dirbiniai bus perduoti ištirti ekspertams.

Nemalonumai panevėžiečių laukia ir dėl automobilio „Volkswagen Passat“, kuriuo jie vyko į Lietuvą. VSAT pareigūnai iš Vokietijos gavo informacijos, kad nuomos sąlygose buvo įrašytas draudimas šia transporto priemone vykti į Baltijos šalis. Mašina saugoma Kalvarijos užkardoje.