Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus (toliau – Alytaus aps. VPK ONTS) pareigūnai, kartu su Viešosios policijos Prevencijos poskyrio pareigūnais, vykdydami prevencinę priemonę „Plaštakė 2014“, tikrino informaciją spaudoje bei interneto svetainėse.

Patikrinta skelbimuose esanti informacija, kurioje galėjo būti skelbiama apie seksualinių ar kitokių intymių paslaugų teikimą. Taip pat tikrintos viešbučių, kavinių prieigos, trumpalaikės nuomos butai bei kitos gyvenamosios patalpos.

Apie teikiamas paslaugas, moterys ir merginos, užmaskuotai skelbėsi įvairiuose interneto skelbimų puslapiuose. Visų be išimties skelbimų autorės (mat visos jos – moterys), paskambinus telefonu, be užuolankų pristatė savo paslaugą, kai kurios aiškiai įvardino kainą (nuo 100 iki 500 litų už „malonumą“ priklausomai nuo paslaugų pobūdžio, teikėjos lygio bei sugebėjimų).

Pagal iš anksto paruoštą planą Vasario 26-ąją ir kovo 13–ąją ONTS pareigūnai organizavo surinktos informacijos patikrinimus.

Patikrinus įtartinus skelbimus, teisėsaugininkai neliko be „laimikio“. Pareigūnai nustatė šešias 22 – 44 metų moteris, kurios pragyvenimui prisiduria prekiaudamos savo kūnu.

Įkliuvo ne tik kito pragyvenimo šaltinio neturinčios moterys ar vienos auginančios vaikus, bet ir ištekėjusios, darbus turinčios moterys. Merginos nesivaržydamos seksualines paslaugas siūlėsi teikti viešbučiuose, arba nuošaliose vietose, automobiliuose.

Viena moteris „verslu“ užsiiminėjo Druskininkų mieste, dvi „paslaugas“ teikė Alytaus rajone, likusios Alytaus mieste. Visos be išimties teigė, kad tai pirmas kartas, kai jos bandė užsidirbti teikdamos intymias paslaugas.

Moterims už vertimąsi prostitucija surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai.