Pasitikrinti alkoholio tikrintuvu atsisakęs prokuroras buvo nuvežtas į ligoninę. Čia medikai jam nustatė sunkų girtumo laipsnį.

Su jį sustabdžiusiais policininkais J.Valauskas elgėsi kultūringai. Prokuroru dirbantis J.Valauskas negali būti baudžiamas už administracinius pažeidimus, tad patrulių surinkta medžiaga bus perduota pareigūno vadovams.

Šiaulių apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Anatolijus Mirnas dienraščiui sakė, kad žinia apie pavaldinio poelgį jam tapo nemalonia staigmena. J.Valauską jis apibūdino kaip didelę patirtį turintį kvalifikuotą darbuotoją.

J.Valauskas neturėjo nė vienos drausminės nuobaudos, o už gerą darbą buvo kelis kartus skatintas. Apie J.Valausko elgesį A.Mirnas informavo generalinį prokurorą, kuris ir spręs, kaip nubausti prasikaltusį prokurorą.

Šis pareigūnas nepasimokė iš praėjusią savaitę Šiaulius sukrėtusios tragedijos, kai girtas policininkas Romualdas Kundrotas pėsčiųjų perėjoje savo automobiliu mirtinai sužalojo septyniolikmetę Raimondą Jagminaitę ir sunkiai sužalojo jos draugą Justą Gailių.

Sunkiai sužalotus jaunuolius pareigūnas paliko likimo valiai ir spruko iš įvykio vietos, tačiau netrukus buvo sulaikytas.