Gegužės 23 d. Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai, reaguodami į gyventojų pranešimus dėl nelegalios prekybos akcizais apmokestinamomis prekėmis bei atlikę kruopštų tyrimą, organizavo policinę priemonę ‒ jos metu Šalčininkuose, Vilniaus g., sustabdytame automobilyje aptiko kelias dėžės kontrabandinių rūkalų. Atlikus kratą šalčininkiečio namuose ir pagalbinėse patalpose, pareigūnai aptiko dar daugiau akcizais apmokestinamų prekių. Iš viso rasta apie 7 500 pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis. Paimtų rūkalų vertė ‒ 22 000 eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 1992 str. 2 d.). Įtariamasis sulaikytas ir patalpintas į areštinę, taip pat apribota jo teisė į turtą. Jam gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Šalčininkų policija dėkinga visuomenei už aktyvią pagalbą ir vertingą informaciją išaiškinant šiuos teisės pažeidimus ir prašo gyventojų nebūti abejingiems ir apie žinomus panašaus pobūdžio teisės pažeidimus pranešti skubios pagalbos telefonu 112, www.epolicija.lt arba telefonu 8 700 60000.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)