R. Požėla trečiadienį sakė, kad šiuo metu policija nėra susisiekusi su įvyko dalyviais, tad motyvų, kodėl magistralėje prasidėjo muštynės, nėra.

„Kol kas nebuvo susisiekimo. Viskas, visi motyvai išaiškės ikiteisminio tyrimo metu“, – aiškino jis.

R. Požėla teigė, kad galima bausmė moteriai priklausys nuo bylos kvalifikacijos. Jo paties nuomone, jei būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas, jai grėstų bauda už viešosios tvarkos pažeidimą.

Baudžiamasis kodeksas skelbia, kad „tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, patyčiomis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų“.

R. Požėla teigė, kad panašių kaip pirmadienio įvykių, kurio įrašas žaibiškai plinta internete, policijos praktikoje pasitaiko, tačiau dažniausiai nebūna raštiško kreipimosi į policiją ar incidentą įrodančios vaizdinės medžiagos.

„Ne paslaptis, kad eismo įvykiai, pasistumdymai su neblaiviais vairuotojais kartas nuo karto būna, tačiau ne visada jie yra užfiksuojami. Čia tai yra viskas akivaizdu“, – kalbėjo R. Požėla.

Baudų gali susilaukti ir kitų įraše matomų automobilių vairuotojai – kadruose matyti, kad jie važiuoja draudžiama kelio juosta. Pareigūnų teigimu, jiems gresia baudos nuo 50 iki 100 litų.