Žinią apie galbūt neteisėtai šalyje gyvenantį ir santuoką su Lietuvos piliete sudaryti siekiantį Gruzijos pilietį Migracijos valdybos pareigūnams pranešė Vilniaus miesto Civilinės metrikacijos skyriaus (CMS) darbuotojai. Įtarimų jiems sukėlė bevizis gruzino pasas.

Vilniaus migracijos valdybos Užsieniečių reikalų skyriaus pareigūnai nuvyko į CMS ir pabendravo su jaunųjų pora.

29-erių Gruzijos piliečio pase tikrai nebuvo vizos, leidžiančios jam įvažiuoti į Lietuvos Respubliką, kaip ir į bet kurią kitą Šengeno šalių teritoriją, ir joje gyventi. Pareigūnai išsiaiškino, kad prieš atvykdamas į Lietuvą, Gruzijos pilietis Lenkijoje buvo gavęs užsieniečio pažymėjimą ir ten kurį laiką gyveno. Pora tarpusavyje taip pat kalbėjo lenkų kalba.

Vilniaus migracijos valdybos pareigūnams teko suardyti jaunos skirtingų valstybių poros ketinimus susituokti, nes vyras Lietuvoje yra neteisėtai.

Gruzijos pilietis bus išsiųstas iš šalies, nes Šengeno šalys paskelbusios jam draudimą į jas atvykti. Kaip išsiaiškino Vilniaus migracijos valdybos pareigūnai, sudarydamas santuoką su Lietuvos Respublikos piliete, gruzinas tikėjosi įteisinti savo buvimą Lietuvoje, o kartu – laisvai gyventi Europos Sąjungoje.

Šiuo metu jis yra sulaikytas, o pareigūnai aiškinasi jo teisinę padėtį Lenkijoje ir kelionės į Lietuvą detales. Gruzijos pilietis bus apgyvendintas Užsieniečių registracijos centre, rašoma pranešime spaudai.