Pirminiais duomenimis, liepos 28 d., apie 06.29 val., Klaipėdos r., Girulių paplūdimyje, netoli Olando kepurės, gintaro rinkėjas rado mirusio, pirminiais duomenimis, 1980 m. gimusio vyro kūną.

Vyras vilkėjo tik maudymosi šortus.

Pradėtas tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Policija neatmeta galimybės, kad tai šeštadienį skendęs ir dingęs Baltarusijos pilietis.

Galimai skendęs baltarusis

Delfi primena, kad šeštadienį, apie 18.51 val., buvo gautas pranešimas, kad Klaipėdoje, Girulių pagrindiniame paplūdimyje, jūroje, skendo trys asmenys.

Gelbėtojai iš vandens ištraukė 1981 m. gimusį vyrą, kuriam nustatytas 1,26 prom. neblaivumas, ir 1984 m. gimusį blaivų vyrą. 1980 m. gimęs vyras dingo.

Baltarusiai nepaistė draudimo maudytis

Šeštadienį, liepos 23 d., 18.47 val., Klaipėdoje, Giruliuose, Girulių paplūdimyje ieškota vieno iš trijų skendusių žmonių Baltijos jūroje, du jau buvo išgelbėti.

Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, skendusio žmogaus vandenyje ieškojo paplūdimio gelbėtojai, 19.04 val. paiešką pradėjo ugniagesių naras. Buvo pasitelktas ir sraigtasparnis, o paplūdimio gelbėtojai grandinėle ieškojo žmogaus vandenyje bei keturračiu palei pakrantę. 20.07 val. gelbėjimo operacija nutraukta, kūnas nerastas.

„Šeštadienį penkių vyrų grupė iš Baltarusijos atvažiavo iš Senųjų Trakų, jie ten dirba ir gyvena, atvažiavo pailsėti prie jūros. Trys nuėjo prie vandens, du liko jų fotografuoti. Nufotografavo, tada nusprendė išsimaudyti jūroje ir pakliuvo į atgalinę srovę. Gelbėtojai atvyko, du buvo išgelbėti, o trečias dingo“, – BNS sakė „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Naujienų agentūrai BNS Gelbėtojai sakė, kad abi skenduolių nelaimės įvyko, kai buvo iškeltos raudonos vėliavos ir maudytis buvo draudžiama.

„Bangavimas viršijo keturis balus, buvo draudžiama maudytis visiems. Šitas žmogus, Baltarusijos pilietis mūsų gelbėtojų buvo perspėtas, supažindintas. Jis paklausė, kodėl ne juoda vėliava. Jam buvo paaiškinta, kad nuo 2004 metų, Lietuvai įstojus į Europos Sąjungą, pasikeitė vėliavų direktyvos, jam viskas buvo išaiškinta, gelbėtojai išvažiavo. (..) Po 10 ar 15 minučių jis paskendo“, – pirmadienį BNS sakė Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.

Vakarų ekspresas rašė, kad keturi baltarusiai, įtariama, paplūdimyje vartojo alkoholį. Liudytojai matė vyrus geriant alų.

Blaivus, greičiausiai, buvo tik automobilio vairuotojas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)