Prekybos tinklo atstovai informuoja, kad visos vagystės labai panašios: įvykdytos žaibiškos, greičiau nei per minutę, o pasikėsinta tik į pačias brangiausias prekes. Šį kartą nuostoliai gali siekti kelias dešimtis tūkstančių eurų. Žalos mastas paaiškės atlikus inventorizaciją.

Vagystė Panevėžyje įvyko naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį – kelios minutės prieš 2 valandą laiku. Nufilmuotos medžiagos duomenimis, plėšikas buvo vienas, tiksliai žinojo, kur yra jam reikalingos prekės ir apsisuko greičiau nei per minutę. Vagies neatabaidė ir įrengtų vaizdo kamerų gausa.

Panevėžio „Varlė.lt“ parduotuvės pardavimų projektų vadovas Donatas Degenis teigia, kad vagis veikė labai tikslingai: pavogtos tik pačios brangiausios prekės – aukščiausios klasės „Samsung“ ir „Apple“ įrenginiai.

Atvykę policijos pareigūnai plėšiko jau neberado. Nors visos trys vagystės labai panašios, tikslių išvadų, ar šie apiplėšimai susiję, tyrimą atliekantys ekspertai pasakyti dar negali.

Primename, kad pirmasis apiplėšimas „Varlė.lt“ įvyko Vilniuje prieškalėdiniu laikotarpiu. Vagys įsibrovė į Vilniuje, Ukmergės gatvėje 241, esančią „ShowRoom“ parduotuvę. Apiplėšimo metu taip pat tikslingai pavogti išmanieji įrenginiai, kurių vertė siekė 1.500 – 2000 eurų, o bendrasis nuostolis – apie 30 tūkstančių eurų.

Antroji žaibiška vagystė įvyko praėjusią savaitę Kaune. Išdaužę pagrindines duris, plėšikai nusiaubė stendus ir taip pat tikslingai pavogė brangiausias prekes – išmaniuosius įrenginius.

Prekybos centro internete „Varlė.lt“ įkūrėjas Marius Butauskas teigia, kad per visą veiklos istoriją – daugiau nei 10 metų – nėra taip buvę, jog per tris mėnesius net 3 kartus būtų grubiai įsilaužta į jų parduotuves.

„Teks imtis papildomų saugumo priemonių. Trečia vagystė vos per tris mėnesius šokiruoja. Nebesusiesi jos su artėjančia Valentino diena, kad kažkam prireikė prabangių dovanų. Tokia situacija, matyt, labiau susijusi su pandemijos pasekmėmis: daug grįžusių emigrantų, daug žmonių likę be darbo ieško būdų, kaip išgyventi“, – svarsto M. Butauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)