Prokuratūra žiniasklaidą tikino, jog dėl D. Miliuko suėmimo į teismą kreipsis trečiadienį, bet kreipėsi antradienio pavakarę.

D. Miliukas suimtas iškart maksimaliam terminui - 3 mėnesiams. Z. Šoblinską teismas leido suimti 15 parų.

Tragedija Biržuose įvyko praėjusio šeštadienio vakarą. D. Miliukas, viešoje vietoje apsižodžiavęs su nepažįstamais paaugliais, griebėsi ginklo - netrukus po konflikto jis ir Z. Šoblinskas automobiliu BMW pasivijo jaunuolius, D. Miliukas ėmė į juos šaudyti iš savigynai įsigyto pistoleto.

Lengvai sužeistas 15-metis pabėgo, o 17-mečiui dvi kulkos pataikė į juosmenį ir nugarą. Vaikinas pabėgo, pasislėpė po daugiabučio balkonu ir netrukus ten mirė nukraujavęs.

Z. Šoblinskas buvo sulaikytas sekmadienį, o iš Biržų kilęs vilnietis D. Miliukas slapstėsi. Bet pirmadienio vakarą apie 21 val. jis atėjo į Vilniaus 1 policijos komisariatą ir pasidavė. Jis prisipažino šaudęs į jaunuolius, atidavė pareigūnams savo ginklą.

Pasak pareigūnų, šaudė tik D. Miliukas, todėl Z. Šoblinskui buvo galima skirti ir švelnesnę kardomąją priemonę, tačiau, neoficialiomis žiniomis, vyriškas nėra iki galo atviras su pareigūnais, todėl nuspręsta suimti ir jį.

Reikalaus, kad Seimo komitetas išnagrinėtų padėtį Biržuose

Seimo pirmininkas "darbietis" Vydas Gedvilas pasibaisėjęs padėtimi Biržuose ir reikalaus, kad situaciją išanalizuotų parlamento Teisės ir teisėtvarkos komitetas.

"Seimo pirmininkas pasibaisėjęs situacija Biržuose. Rytoj (trečiadienį - BNS) jis šį klausimą kels per Seimo valdybos posėdį ir pareikalaus, kad Teisės ir teisėtvarkos komitetas surengtų neeilinį posėdį padėčiai apsvarstyti", - BNS sakė Seimo pirmininko patarėjas Tomas Beržinskas.

Anot jo, V.Gedvilo nuomone, būtina išanalizuoti susidariusią padėtį, jos priežastis ir imtis priemonių, kad toks skaudus įvykis nepasikartotų.

"Seimo pirmininkas mano, kad tai neeilinis, rezonansinis atvejis", - sakė T.Beržinskas.

"Jeigu taikioje valstybėje, demokratinėje valstybėje kažkas išsitraukia pistoletą ir pradeda šaudyti, o po to mama kreipiasi, kad ieško sūnaus, o nėra priimami tam tikri sprendimai, (...) tai sukelia baimę visiems Lietuvos gyventojams. Bet kokiame miestelyje tokie dalykai gali atsitikti. Reikia užsiimti prevenciniais dalykais", - žurnalistams sakė V.Gedvilas.