Trijų teisėjų kolegija nusprendė, kad L. Kedienė pagrįstai buvo nuteista dėl trijų Panevėžio teisėjų įžeidimo, todėl nėra pagrindo keisti jai skirtą nuosprendį. Jis įsigaliojo nuo Vilniaus apygardos teismo nutarties paskelbimo.

Utenos rajono apylinkės teismo nuosprendžiu L. Kedienei yra skirta 20 MGL (2 600 litų) bauda.

Teismas yra nustatęs, kad L. Kedienė viešai žodžiu užgauliai pažeminusi teisingumą vykdančius Panevėžio miesto apylinkės teismą ir teisėjus dėl jų veiklos, kadangi duodama interviu žiniasklaidos atstovams ir viešai žodžiu komentuodama priimtą nutartį bei apibūdindama ją priėmusius teisėjus, pasakė žodžius: „Jūs matot, nė vieno čia teisėjo nėra, čia banditai trys atėjo, paskaitė nutartį“.

Drąsiaus Kedžio ir buvusios teisėjos Neringos Venckienės motina bandė įrodinėti, kad nepadarė jokio nusikaltimo, kai vadinamąją pedofilijos bylą nutraukusius Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėjus išvadino banditais.

Anksčiau Utenos rajono apylinkės teisme L. Kedienė tvirtino banditais teisėjus pavadinusi spontaniškai, susijaudinusi. Ji teigė išsakiusi kitų prie Panevėžio miesto apylinkės teismo tuo metu susirinkusių žmonių nuomonę apie šio teismo teisėjus.

Tuo metu Vilniaus apygardos teisme L. Kedienė teisme aiškino, kad nieko neprisimena iš tos dienos, kai Panevėžio teisėjus išvadino banditais. Susijaudinusi moteris teigė, kad po posėdžio, kurio metu paskelbta, jog vadinamoji Kauno pedofilijos byla yra nutraukiama, bendravo su žurnalistais, tačiau ką, negalėjo pasakyti.

„Esu nuteista už nieką, net neprisimenu, ką sakiau – nuo pat pradžių tos nesąmonės darosi“, – tvirtino ji.