Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Rasa Galkauskienė DELFI pranešė, kad šiandien tęsiama vaiko paieška nuo 9.45 val.

„Vakar policijos pareigūnai, kinologai su šunimis, gelbėtojai-narai, kariai ir savanoriai dar kartą patikrino visas įvykio vietos prieigas, artimiausius kaimus ir miškus. Deja, paieškos nebuvo rezultatyvios“, - rašė atstovė spaudai.

Dingusio vaiko tėvai prašo ramybės

Nelaimės ištikti tėvai savo vaiko nematė jau beveik 3 paras. Tragediją išgyvenantys žmonės šiuo metu prašo ramybės ir privatumo.

Panevėžio policijos atstovė spaudai jau antrą dieną viešina prašymą netrukdyti gedinčiai šeimai. „Prašome būti supratingais ir gerbti tragediją išgyvenančios šeimos bei artimiausių gyventojų privatumo ir ramybės prašymą“, - rašė R. Galkauskienė.

Savanoriai socialiniame tinkle „Facebook“ taip pat skatina netrukdyti tėvams. Plinta žinutės, kad nestatytų jų kieme automobilių, neitų į vidų pas vaiko tėvus ir, kad nerašinėtų bei neskambinėtų jiems be reikalo.

Policija: stebuklų gyvenime būna

Vaiko ieškantys savanoriai pradeda dvejoti, ar vaikas vis dar yra gyvas. Tokio amžiaus mažametis, pagal juos, neišgyventų net jei jis tiesiog pasiklydo. Tačiau policija griežtai atkerta – stebuklų gyvenime būna.

„Spėlioti, ar vaikas gyvas, ar ne – neįmanoma, nes nėra žinoma, kur jis dingo. Stebuklų gyvenime būna“, – sakė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Rasa Galkauskienė.

Vaiko tėvams šokas

R. Galkauskienė DELFI sakė, kad tėvai yra stipriai paveikti šios nelaimės, todėl jų pagalbos ieškant vaikučio neprašo.

„Tėvai kartas nuo karto savo vaiko ieško, bet jų būklė yra ganėtinai neadekvati, nes iš tikrųjų jiems yra stresas, šokas. Iš jų net nesitikima kažkokios pagalbos“, – sakė moteris.

Vaikas dingo sausio 31 d.

DELFI primena, kad Nė dvejų metukų neturintis vaikas dingo sausio 31 d., apie 13 val., Miežiškių seniūnijoje esančiame Kunciagalio kaime ir iki šiol apie jį žinių nėra.

Vaikas buvo sodybos kieme, kur darbavosi tėtis. Kai tėvai pastebėjo, kad kieme nebėra sūnaus, puolė jo ieškoti. Apžiūrėję viską aplink sodybą, paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą. Netrukus čia sulėkė visi laisvi policijos patrulių ekipažai su kinologais ir tarnybiniais šunimis, greitosios pagalbos medikai, ugniagesiai gelbėtojai su narais.

Įvykio vietoje pareigūnai išsiaiškino, kad vaikas dingo daugiau nei prieš valandą, o jo ieškoti bandė tėvai ir kaimynai.