Eilinis vakaras

Iš išorės gana tvarkingai atrodantis daugiafunkcinis centras, jei taip galima vadinti šį pastatą, yra vos pora šimtų metrų nuo žmogžudystės vietos.

Vietos gyventojai tvirtina, kad šis pastatas jau senai tapo padorių gyventojų galvos skausmu – čia įsikūrė naktinis klubas, parduotuvė, lombardas, kebabinė bei alaus baras. Būtent pastarasis sulaukia daugiausiai kritikos.

Vos užėjus į barą į nosį trenkia stiprus, koks tik begali būti, alkoholio tvaikas, tačiau pats baras atrodo gana normaliai. Prie baro, virš kurio kabo kineskopinis televizorius, stovi vyresnio amžiaus moteris. Matyt, pas ją užėjusi draugė, moterys šnekučiuojasi.

Bare du lankytojai – du vyrai prie stalo geria pigų alų.

Bare dirbanti moteris sako, kad sekmadienį dirbo iki 20 val., o susitvarkiusi darbo vietą išėjo apie 20.30 val.

„Nieko ypatingo vakar nebuvo. Buvo keli ramūs lankytojai. Apskritai negalėčiau pasakyti, kad pas mus ateina piktybiniai“, - pasakoja moteris.

Paklausta, ar šią vietą mėgsta narkomanai, moteris nespėja atsakyti, nes už ją atsako atidžiai pokalbio besiklausantis vienas iš dviejų baro klientų.

„Aš esu narkomanas“, - pasigiria vyriškis ir pasigirsta garsus juokas.

Kitas baro lankytojas ir barmenė greitai nuramina išsišokėlį.

„Pas mus buvo keli vyresni klientai, tačiau jie to tikrai negalėtų padaryti. Manau, tai vaikėzų darbas“, - sako moteris.

Baigusi darbą moteris patraukė namo ir nieko, kas galėtų sukelti įtarimą, nematė. Tiesa, ji patraukė priešinga kryptimi, nei įvykio vieta.

Tikrina policija

Panevėžio policija patvirtino, kad 17-etis namų link keliavo vienas. Neatskleidžiama, iš kur vaikinas ėjo, tačiau šiuo atveju svarbiausia, kad daugiabučių kiemais jaunuolis ėjo vienas.

Vietos gyventojai įtaria, kad būtent ši detalė yra labai svarbi. Net keli S. Dariaus ir S. Girėno gatvės gyventojai DELFI tvirtino, kad jiems nerimą jau kurį laiką kelia ne itin geros reputacijos baro kaimynystė. Gyventojų teigimu, čia mėgsta rinktis narkomanai. Gyventojai įsitikinę, kad būtent šie neprognozuojami asmenys prisikabino.

Pirmadienio popietę policijos pajėgos krėtė šio baro prieigas.

Prie baro stoviniavo keli jaunuoliai, kurie patraukė policijos dėmesį. Buvo patikrinti jų dokumentai, o policijos ekipažas pasuko į daugiabučių kiemus.

Kaip jau skelbė DELFI, įvykio vietoje sutiktas S. Dariaus ir S. Girėno gatvės gyventojas Gintas teigė tapęs įvykio liudininku. Jis teigia, kad su draugu sekmadienio vakarą ėjo į netoliese esančią parduotuvę nusipirkti alaus. Grįžę vyrai dar kurį laiką šnekučiavosi prie laiptinių, aptarinėjo sekmadienio LKL rungtynes, kalbėjo apie apie „Lietuvos ryto“ pergalę prieš „Žalgirį“. Tada vyrai išgirdo triukšmą.

„Girdėjau, kad kažkas pradėjo kalbėti pakeltu balsu. Vėliau balsai vis stiprėjo ir prasidėjo bruzdesys“, - prisimena Gintas.

Vyrai stovėjo už maždaug 100-110 metrų nuo žudynių vietos, tad tamsoje įžvelgti įvykius buvo sudėtinga.

„Mačiau šmėžuojančius šešėlius. Manau, kad jų buvo nuo 5 iki 7, tačiau sunku spręsti. Girdėjosi kelių žmonių pakelti balsai. Manau, kad vaikiną pamatė einantį vieną ir prisikabino“, - įvykio aplinkybės spėjo Gintas.

Gyventojai daro prielaidą, kad vaikinas buvo pasektas ir užpultas netoli baro.

„Jei tai padarė ne narkomanai, tai tikrai ne vietos gyventojai. 30 metų čia gyvenu ir nieko panašaus čia nebuvo“, - kalbėjo garbaus amžiaus panevėžietis.