J. Basanavičiaus gatvėje poilsiautojų ramybę saugoję Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai pirmiausia ėmė drausminti dvi merginas, kurios viešoje vietoje vartojo alkoholį. Įstatymams nusižengusios merginos, pamačiusios fotoblykstes, bandė slapstytis, bet vėliau ėmė bijoti, kad nuotraukose atrodys nepatraukliai. „Žinok, jeigu „fotkėse“ negražiai „išėjom“, – viena kitai skundėsi merginos.

Kiek vėliau policijos pareigūnai gavo iškvietimą į vieną naktinį klubą. Ant suoliuko sėdėjęs vaikinas pasakojo, kad vakarojo naktiniame klube, tačiau nusprendė atsivėsinti ir išeiti į lauką. Deja, apsaugos darbuotojai šio nebenorėjo įleisti, tad šis nuvertė šalia stovėjusį stendą. Apsaugos darbuotojas panaudojo dujų balionėlį.

Beje, pats naktinio klubo darbuotojas, dalyvavęs konflikte, pateikė kitokią įvykių versiją. Esą vaikinas net nebuvo klube, jis tik norėjo į jį patekti.

Atvykus policijos pareigūnams paaiškėjo, kad vaikinas – nepilnametis. Po audringo konflikto abi pusės pasuko skirtingais keliais – pretenzijų vaikinui nepareiškęs apsaugos darbuotojas grįžo į savo darbo vietą, o aršiai į klubą norėjusį patekti vaikiną namo palydėjo šalia buvęs draugas.

Vis dėlto pareigūnų automobilis neliko tuščias. Netrukus jie pastebėjo įtartiną asmenį ir stabtelėję patikrino jo blaivumą. Alkotesterio ekrane, po kelių bandymų ilgai pūsti į vamzdelį, sužibo skaičiai 3,11. Linksmybių taurės padauginusiam vyriškiui teko pasivažinėti pareigūnų automobiliu.

Kurį laiką aprimusioje J. Basanavičiaus gatvėje buvo girdėti lietuviškos estrados dainos, būriai merginų ir vaikinų neslėpė džiaugsmingų emocijų bei meiliai glėbesčiavosi. Netrūko ir tokių, kurie savo damas nešiojo ant rankų.

Pagrindinėje Palangos gatvėje naktį pasirodė ir netikėtas svečias. Prie vieno naktinio klubo įėjimo vaikinas atsigabeno didžiulį pripučiamą Kalėdų Senelį ir linksminosi juokindamas aplinkinius.

Ir nors rodėsi, kad ši naktis baigsis ramiai, vos prašvitus erdve nepasidalijo du vyrukai. Viename bare, prie skirtingų staliukų, laiką leidusios kompanijos santykius ėmė aiškintis kumščiais.

Konfliktas prasidėjo baro viduje: vyrukai tiesiog nepatiko vienas kitam. Netrukus keli jaunuoliai pakilo ir paskubomis išėję į lauką į darbą paleido kumščius.

Apsaugos darbuotojai akimirksniu sulaikė du vaikinus ir laikė juos prispaudę prie grindinio, kol atvyko policijos pareigūnai. Dar du incidentą įplieskę vakaro herojai spėjo pasprukti.

Vienas jų dar viduje spėjo pasičiupti ant stalo stovėjusią stiklinę žvakidę, kurią tėškė į šalia esantį restoraną, tuomet užsiropštė ant restorano stogo ir perbėgęs juo, nušoko iš antro aukšto nepalikdamas pareigūnams galimybės jį pasivyti.

Į šį konfliktą buvo įtrauktos ir estės, kurios laiką leido toje pačioje kavinėje. Viena jų, apsipylusi ašaromis, sunkiai rinko žodžius ir tikino nesuprantanti, kaip viskas įvyko.