Pagrindine kurorto arterija į paplūdimį traukiančius poilsiautojus liepsnos liežuviai ir dūmų kamuoliai pasitiko apie 9 valandą. Po kelių minučių atvira liepsna jau pleškėjo namo stogas.

Dar prieš karą statyto medinio namo perdžiūvusios sienos liepsnojo kaip parakas. Antrojo aukšto kambariuose ugnies užklupti žmonės nuo liepsnų gelbėjosi šokdami iš balkono. Per langus buvo mėtomi rūbai ir vertingesni daiktai.

Padėti gesinti gaisro Palangos ugniagesiams į talką buvo atvažiavę ir jų kolegos iš Kretingos. Gaisras buvo greitai numalšintas - apie 10 valandą liepsnų nebeliko.

Gaisrininkai tuo metu dar ardė rūkstančią pastogę baimindamiesi, kad užsilikusi kibirkštis gali užsiplieksti iš naujo. Manoma, kad gaisras kilo virtuvėje. Kavinės darbuotojos ten buvo įjungusios gruzdintuvę, kurioje kaitintas aliejus. Manoma, kad gaisrą galėjo sukelti užsidegę riebalai arba ant elektros lizdo užtiškęs aliejus.

Į gaisravietę atvykęs S.Štombergas dėl gaisro padarytų nuostolių itin nesielvartavo. Pastatas buvo rengiamas rekonstrukcijai, o po vasaros turėjo būti griaunamas. Dėl to senas namas nebuvo apdraustas. Iš viso krepšininkui priklausančiame žemės sklype yra du namai ir ūkinis pastatas. Šioje vietoje S.Štombergas ruošiasi pastatyti erdvesnę kavinę su viešbučiu.

Daugiausia nuostolių patyrė iš S.Štombergo pastatą nuomojusi kavinės savininkė palangiškė Genė Auštrevičienė. Be sudegusios virtuvės įrangos, name buvo 30 tūkstančių litų įvertintų baro prekių bei virtuvės prekių už 20 tūkstančių litų.

Už nuomą vasaros metu G.Auštrevičienė krepšininkui buvo sumokėjusi 10 tūkstančių litų. Be darbo liko keliolika kavinės darbuotojų. Ugnis sunaikino kai kurių jų virtuvėje laikytus asmens dokumentus.