Pareigūnai informuoja, kad vasario 5-osios naktį Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai, sulaukę pranešimo apie 2003 metais pagaminto „Seat Toledovagystę iš Pakruojyje, Lauko g., esančio namo kiemo, išsiaiškino, kad išvakarėse namuose vyko išgertuvės.

77 metų namo šeimininkas, palikęs kompaniją vakaroti, nuėjo miegoti, o prabudęs kompanijos šurmulio nebegirdėjo. Atsikėlęs jis neberado ne tik nė vieno žmogaus, bet ir kieme stovėjusio savo automobilio.

Įtarimas krito ant šeimininkui ūkio darbuose padedančio 51-nerių metų vyro, kadangi sausį šis žmogus buvo pasisavinęs kitą jo automobilį – „Audi 80“. Tada minėtą vyrą Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai sulaikė Šukionių kaime. Jis „Audi 80“ vairavo būdamas vidutinio girtumo (1,54 prom.) ir neturėdamas teisės vairuoti. Teisę vairuoti vyras yra praradęs, tik kada – niekaip negalėjo prisiminti.

Vyras piktinosi, kad jį sulaikė pareigūnai, nes, anot jo, jis važiavo tvarkingai, nesvarbu, kad išgėręs. Už vairavimą išgėrus, kai girtumas siekia per 1,5 prom., pakruojiškiui buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pavogė antrą automobilį

Tad dabar irgi kilo įtarimas, kad, būtent, jis bus nugvelbęs ir „Seat Toledo“.

Po keturių valandų pavogtąjį automobilį Pakruojo rajono policijos pareigūnai surado vėl tame pačiame Šukionių kaime pakibusį ant žemės kauburio, o netoliese esančiuose namuose ir patį neblaivų įtariamąjį dviejų girtų asmenų kompanijoje.

Pasirodo, išgertuvių Pakruojyje metu jam šovė idėją - nugvelbti iš automobilio savininko striukės kišenės užvedimo raktelius, sėsti į jo automobilį ir keliauti svečiuosna į Šukionių kaimą.

Atvykęs su buteliu degtinės, čia jis buvo sutiktas palankiai. Kai buteliukas ištuštėjo, atvykėlis išvažiavo. Tačiau po poros valandų, jau paryčiais, šukioniškiai vėl išgirdo automobilio burzgimą ir intensyvų „gazavimą“. Išėję į lauką, jie pamatė tą patį „Seat Toledo“, prie jo vairo buvo tas pats pas juos svečiavęsis 51-nerių metų pažįstamas, kuris vis bandė priversti važiuoti mašiną, nors pastaroji buvo pakibusi ant žemių kauburio.

Išjungę automobilio variklį, šukioniškiai vairuotoją parsivedė į namus. Netrukus čia pasirodė policijos pareigūnai, kurie automobilio vagyste įtariamam vyrui nustatė 1,73 prom. girtumą ir išvežė į areštinę.

Jam pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas – šįkart dėl automobilio vagystės. Pareigūnus nuvylė vyro „progresas“ – pastaruosius trejus metus jį neblaivų sulaikydavo važiuojantį dviračiu, o šiemet neblaivus jis jau antrą kartą sėda prie automobilio vairo.

Tyrėjų dispozicijoje yra dar viena baudžiamoji byla šio asmens atžvilgiu - dėl minėtų automobilių savininko sumušimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją