Nepalankų sprendimą K. Jonaitis dar galės apskųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. Ar „Pakelių maniakas“ rašys skundą, kol kas nežinoma, nes taupant valstybės lėšas jis antradienį nebuvo atvežtas į teismą išklausyti sprendimo.

Už trijų merginų nužudymą iki gyvos galvos nuteistas K. Jonaitis savo skunde nurodė, kad praėjusių metų lapkričio 8-ąją buvo sumuštas prižiūrėtojų, nes šie esą jam neleido paskambinti telefonu. Be to, nuteistasis nurodė, kad įkalinimo įstaigos darbuotojai jam kerštavo už tai, jog jis įvairioms institucijoms rašo skundus.

Kiek kitaip įvykių eigą nupasakojo Lukiškių kalėjimo darbuotojai. Jie teigė, kad tądien K. Jonaitis triukšmavo, todėl pareigūnai liepė jam rašyti pasiaiškinimą. Įsiutęs „Pakelių maniakas“ netikėtai nuo stalo pastvėrė rašiklį ir vienam prižiūrėtojui bandė išdurti akį.

Laimei, pareigūnas nenukentėjo, nes spėjo panaudoti kovinius veiksmus. Iš karto K. Jonaitį apžiūrėjo medikai, tačiau sužalojimų nepastebėta. Manoma, kad nuteistasis tą patį vakarą susižalojo kameroje ir kitą dieną kaltę bandė suversti pareigūnams.

K. Jonaitis teisme iš Lukiškių kalėjimo prašė 30 tūkst. Lt priteisti ir valstybės naudai. Taip, pasak nuteistojo, įkalinimo įstaigos darbuotojai būtų sudrausminti.

DELFI primena, kad „Pakelių maniaku“ pramintas vyriškis buvo sulaikytas 2001 metais. Paaiškėjo, kad vienoje sostinės bendrovių vairuotoju įsidarbinęs vyras sustodavo prie pakeleivingas mašinas stabdančių merginų.

2001 metų balandžio 21 dieną miške netoli Elektrėnų rasta žiauriai nužudyta 25 metų Vievio gyventoja Eglė V. Maždaug po mėnesio netoli kelio Vilnius–Kaunas aptiktas dingusios jonaviškės dvidešimtmetės Jurgitos Š. lavonas. Vėliau tose pačiose apylinkėse rastas 20 metų Gerdos Š. lavonas.

Teismas yra nustatęs, kad jaunas merginas K. Jonaitis sumušdavo, apsvaigindavo smūgiais į galvą ir išžagindavo. Kai kurios aukos prievartavimo metu jau buvo praradusios sąmonę. Vienai merginai buvo suduota kirvio pentimi į galvą.

Nuo kelyje Vilnius-Kaunas siautėjusio maniako pavyko išsigelbėti tik vienai merginai. K. Jonaitis yra teigęs, kad merginos sutikdavo su juo mylėtis savo noru, tačiau vėliau jį šantažuodavo, reikalaudamos pinigų.

Pareigūnai neatmeta versijos, kad K. Jonaitis galėjo nužudyti ir dar vieną merginą, tačiau jos kūnas nėra rastas, todėl kaltinimas dėl šio nusikaltimo vyriškiui nebuvo pareikštas.