Apie 17 val. Klaipėdoje nežymėtu policijos automobiliu patruliavę pareigūnai Liepų gatvės ir Šiaurės prospekto sankryžoje pastebėjo prieš eismą važiuojantį automobilį „VW Golf“.

Patikrinus sustabdyti jo vairuotoją Antaną S., gimusį 1960 m., alkoholio matuoklis parodė 2,98 promiles alkoholio. Šis pilietis yra žinomas kelių policijos pareigūnams, kai dar 2008 m. bėgo nuo policijos. Už tai iš jo buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas.

Praėjusiais metais Antanas S. du kartus įkliuvo vairuojantis be vairuotojo pažymėjimo, už tai buvo nubaustas 4500 litų bauda. Vėliau, grįžęs į doros kelią, jis perlaikė vairavimo egzaminą ir neseniai atgavo vairuotojo pažymėjimą, kurį vėl teks padėti į komisaro stalčių.

Antanas S. sakė, kad važiavo į šokius „Kam per 30“, Aklųjų kombinato klube. Supratęs, kad dabar iš jo bus paimta mašina, vyras maldavo pareigūnų jį nuvežti iki šokių.

Tuo metu policija gavo pranešimą, kad kitame uostamiesčio gale iš Naikupės gatvės 10 namo kiemo ketina išvažiuoti neblaivus BMW vairuotojas. Netrukus Minijos gatvėje buvo sustabdytas automobilio „BMW 530“ vairuotojas Andrejus R., gimęs 1977 m. Vyrui nustatytas 1.92 promilių girtumas.

Tačiau sekmadienio vakarą originaliausias buvo priekuliškis Gediminas M., gimęs 1983 m. Vyras, vairuodamas automobilį „Seat Ibiza“ snūstelėjo ir, važiuodamas per Perkaso tiltą, išvažiavo į priešingą eismo juostą ir nestipriai atsitrenkė į atitvarus. Atsikvošėjęs vairuotojas pagalvojo, kad yra sunkiai sužeistas, anot jo, sukosi galva, tad į įvykio vietą pats išsikvietė medikų brigadą ir policiją.

Medikams kaip pacientas jis netiko, o štai pareigūnų alkoholio matuoklis parodė, kad tai policijos ir teismų klientas. Vyrui nustatytas 2.36 promilių girtumas.

Vairuotojo pažymėjimą Gediminas S. yra praradęs dėl vairavimo išgėrus dar prieš keletą metų. 2009 metais pasibaigė teisės vairuoti atėmimo terminas, tačiau jis egzaminų laikyti nėjo ir vairuotojo pažymėjimu nesirūpino.