Šiaulių tyrėjai išties gerai žino V. Vaitkevičių. Vyras ne kartą teistas nors dar daugiau kartų bylos teismo taip ir nepasiekdavo. Jo sūnus, šiuo metu taip pat ieškomas Kauno pareigūnų, bent jau Šiaulių prokurorams neįsiminė.

Šiaulių prokuratūros duomenimis, 2008 metais vyras buvo nuteistas realia laisvės atėmimo bausme už vagystę. Nuosprendį jis teisme išklausė, tačiau nebuvo suimtas teismo salėje, tad teko gerokai pavargti, kol jį surado. V. Vaitkečius jau turi patirties, kaip slapstytis nuo teisėsaugos.

Visgi laisvės atėmimo bausmės jis neišvengė. Buvo sugautas, 2009 metais teistas už bausmės vengimą ir ją atliko.

Po to, anot Šiaulių prokuratūros, jų duomenų bazėje vyras minimas ne kartą, tačiau tik ikiteisminių tyrimų metu. Bylos buvo nutraukiamos arba susitaikius, arba nesant pagrindo.

Prokuratūros atstovė Gabrielė Gendvilaitė pateikė informaciją, kad nutrauktos kelias bylos. Tyrimai buvo pradėti dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo; antspaudo, spaudo ar dokumento pagrobimo arba pagrobtojo panaudojimo; elektroninės mokėjimo priemonės klastojimo ar neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis; netikrų pinigų ar vertybinių popierių gaminimo, laikymo arba realizavimo; neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

DELFI primena, kad Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai kreipėsi į žiniasklaidą dėl ieškomo Egidijaus Sabulio (31 m.), kuris gegužės 16 d. apie 18.00-19.00 val. Kaune, Vilijampolėje, išėjo iš namų ir dingo be žinios.

Policijai pakako surinktų duomenų pradėjo tyrimą dėl galimo jo pagrobimo. Tuomet Kauno apskr. VPK vadovas Darius Žukauskas informavo, kad E. Sabulis ir įtariamieji yra pažįstami.

Pareigūnai buvo nustatę, kad vyras sėdo į pilkos spalvos „VW Transporter“ ir žadėjo vykti į Šiaulių miestą.

Tyrimo metu surinkta duomenų, kad apie šio vyro dingimą gali žinoti Vaclovas Vaitkevičius (gim. 1962 m.) ir Denisas Vaitkevičius (gim. 1993 m.). Pareigūnai prašo asmenis, turinčius informacijos apie šių asmenų buvimo vietą ar jauno vyro dingimo aplinkybes, nedelsiant informuoti telefonais (8 37) 303359, (8 37) 303450 arba bendruoju pagalbos telefonu 112. Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto laisvės atėmimo. Už šį nusikaltimą gresia laisvės atėmimo bausmė. Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 3-iojo skyriaus prokurorai.