37-erių Vytautas Černiauskas ir 35-erių Mindaugas Zabiela į JK atvyko vagystės išvakarėse. Oro uoste juos pasitiko kitas lietuvis – 37-erių Remigijus Ramunis, kuris JK iki to laiko gyveno jau penkis mėnesius.

Prokurorė Hannah Walker teismui paviešino ir išsamias nusikaltimo detales.

Viena aukų mikroautobusą „Mercedes Sprinter“ laikė šalia savo namų Market Weighton. Tai nedidelis miestelis Šiaurės Anglijoje. Naktį, likus kelioms minutėms iki 3 val., mikroautobuso savininkas nuėjo kai ko pasiimti iš savo transporto priemonės ir labai nustebo, pamatęs, kad mašina neužrakinta. Apžiūrėjęs mikroautobusą vyras pastebėjo, kad pažeistas prietaisų skydelis. Susirūpinęs dėl to, kas įvyko, dar kartą mikroautobusą jis apžiūrėjo apie 4.30 val. Deja, dar po pusvalandžio pastebėjo, kad mikroautobuso jau nebėra.

Ši transporto priemonė įvertinta 18 720 svarų, o joje buvę darbo įrankiai – dar apie 4 tūkst. svarų. Apvogtasis pastebėjo netoliese paryčiais pravažiuojantį mėlyną „Vauxhall Vectra“ automobilį.

Išsigandęs ir sutrikęs vyras paryčiais suskubo skambinti ir netoliese gyvenusiam kolegai, kuris taip pat turėjo apynaujį „Mercedes“ mikroautobusą, kurio vertė apie 17 500 svarų. Kolegai jis skambino apie 3 val. 45 min. paryčiais. Į kiemą išbėgęs vyras taip pat rado išlaužtas mikroautobuso duris, pažeistą skydelį.

Tik vėliau paaiškėjo, kad abu vyrai apylinkėse pastebėjimo galimai tą patį mėlyną automobilį.

Pavogtas mikroautobusas turėjo įmontuotą sekimo sistemą, todėl netrukus buvo susektas ties Beverley miestu, apie 4 val. 48 min. Minėtasis „Vauxhall Vectra“ taip pat buvo užfiksuotas važiuojantis į tą pusę. Kiek prieš 6 val. jis buvo rastas pastatytas Hull Road gatvėje esančioje degalinėje.

V. Černiauskas, M. Zabiela ir R. Ramunis taip pat buvo minėtose transporto priemonėse. V. Černiauskas su savimi turėjo dar ir 1360 svarų.

Apklausiami policijos lietuviai esą negalėjo pasakyti, kaip atsidūrė būtent toje vietoje, šalia pavogto mikroautobuso. V. Černiauskas tvirtino, kad jis neturi jokio paaiškinimo, M. Zabiela teigė, jog važiuoja į Jorką, kad ten įsidarbintų, o tuo tarpu R. Ramunis kalbėjo, kad visi įrankiai jau buvo automobilyje, kai jis jį nusipirko ir nieko nežino apie vagystes.

V. Černiauskas ir M. Zabiela nuteisti kalėto po du metus, R. Ramunis nuteistas 20 mėnesių kalėjimo.